Gala Veldhoen benoemd als lid van de Raad van Toezicht HvA

17 dec 2020 14:10 | Afdeling Communicatie

Gala Veldhoen is per 1 januari 2021 benoemd tot lid van de Raad van Toezicht (RvT) van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Dat heeft de RvT vandaag bekend gemaakt. Zij is de beoogd voorzitter van de RvT per 1 mei 2021. Veldhoen volgt dan huidig voorzitter Marleen Barth op, die moet vertrekken omdat haar twee benoemingstermijnen dan zullen zijn verstreken. Met de komst van Gala Veldhoen bestaat de RvT tot die tijd uit zes leden.

Mr. G.V.M. Veldhoen (Amsterdam, 1971) is een ervaren bestuurder/toezichthouder en senator in de Eerste Kamer voor GroenLinks. Ze studeerde rechten aan de Universiteit van Amsterdam. Veldhoen was tot 2006 advocaat. Tussen 2007 en 2019 was ze civiele rechter en strafrechter in de rechtbank Midden-Nederland. Verder vervult en vervulde zij uiteenlopende bestuurs- en toezichtfuncties, onder andere bij de Onderwijsstichting Zelfstandige Gymnasia, theater Carré, de NPO, en was zij lid van de ledenraad Rabobank en voorzitter van de Reclame Code Commissie. Momenteel is ze lid van de geschillencommissie Vereniging Rembrandt, lid van de Raad van Toezicht van Paradiso en lid van de Raad van Commissarissen van woningbouwcorporatie Ymere.

De RvT is zeer blij met de komst van Veldhoen. Met haar achtergrond als jurist, en vooral als voormalig rechter, brengt Veldhoen veel expertise en kennis mee over bestuurlijke en maatschappelijke processen en ontwikkelingen. Expertise die ingezet kan worden in de verdere ontwikkeling van de hogeschool in de metropoolregio Amsterdam.

Veldhoen, die als geboren en getogen Amsterdammer een sterke binding met de stad heeft, ziet ernaar uit om nader kennis te maken met de HvA. “Ik ben heel enthousiast over de bijzondere positie van de HvA in Amsterdam en de toegevoegde waarde voor de hoofdstedelijke maatschappij. Ik zie onderwijs in het algemeen en hoger onderwijs in het bijzonder als belangrijke emancipatiemogelijkheid voor alle mensen die graag vooruit willen. Daar zet ik me graag voor in.”