Hogeschool van Amsterdam

Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie

Project 'Borging van oplossingsgericht werken' afgerond

25 feb 2016 14:37 | AKMI

Na bijna anderhalf jaar is het project ‘Borging van oplossingsgericht werken’ afgerond! Voor dit project onderzocht het lectoraat Kwaliteit en Effectiviteit in de Zorg voor Jeugd, in samenwerking met medisch orthopedagogisch centrum ’t Kabouterhuis, wat er nodig is om de uitvoering van oplossingsgericht werken te stimuleren. Naast kennis over dit onderwerp levert het project twee praktische producten op.

In de leidraad ‘How to… blijvend oplossingsgericht werken’ (Ruitenberg, 2016) komt u er via tien vragen achter hoever uw organisatie is wat borging van oplossingsgericht werken betreft. Er worden bovendien diverse aanbevelingen gedaan en tips gegeven. In het rapport ‘Tools voor oplossingsgerichte hulpverlening’ (Ruitenberg, 2016) zijn verschillende instrumenten verzameld die u helpen bij het vasthouden van een oplossingsgerichte aanpak.

Beide producten zijn gebaseerd op het onderzoeksrapport ‘Borging van oplossingsgericht werken binnen MOC ’t Kabouterhuis’ (Ruitenberg, 2015). Dit rapport is opvraagbaar via i.ruitenberg@hva.nl, 0621157748 of via g.koning@hva.nl, 0621156482.