Centre of Expertise Urban Education

Over het Centre of Expertise

Urban Education

Het Centre of Expertise Urban Education van de Hogeschool van Amsterdam onderzoekt leren en ontwikkelen van kinderen en jongeren in de grote stad.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Wie zijn wij en waar staan wij voor bij het Centre of Expertise Urban Education?
Bekijk hier de korte film en maak kennis met onze missie in de stad Amsterdam

Het Centre of Expertise Urban Education wil dat kinderen en jongeren in de stad alle kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Een opgave die doorzettingsvermogen vereist, een lange adem en de inzet van heel veel mensen.

Daarom werkt het CoE Urban Education samen met honderden professionals in grote steden die zich inzetten voor kinderen en jongeren. Denk aan onderwijzend personeel, jongerenwerkers, jeugdbeschermers, beleidsmakers en studenten. Zij weten het CoE Urban Education te vinden voor relevante informatie, bewezen expertise en praktische tools. Hoe bespreek je bijvoorbeeld onderwerpen als seksualiteit en etnisch profileren? Hoe kun je de meertaligheid van je leerlingen benutten?

Omdat een probleem als kansenongelijkheid te complex is om per domein of lectoraat aan te pakken, zoekt het CoE Urban Education samenwerking met onderwijs, jongerenwerk en welzijnsorganisaties. Het CoE Urban Education staat in nauw contact met professionals in de praktijk. De signalen en vraagstukken die in het werkveld leven, zijn leidend voor de projecten waaraan het CoE Urban Education aandacht besteedt. Die kunnen over allerlei onderwerpen gaan, maar hebben altijd als uitgangspunt: helpen de beste kansen te creëren voor alle kinderen en jongeren in Amsterdam.

Gepubliceerd door  Urban Education 30 maart 2023