Centre of Expertise Urban Education

Online impact voor onderzoekers.

Vergroot je impact met LinkedIn en/of Twitter

Workshop

Hoe kun je LinkedIn en/of Twitter gebruiken om strategisch over je onderzoek te berichten? Hoe kun je deze online platformen inzetten om relevante interacties aan te gaan, te luisteren waar je netwerk het over heeft, of om nieuwe samenwerkingspartners of financiers te vinden, of als expert beter gevonden te worden?

De insteek van deze training is om je te helpen om - vanuit eigen ambities en doelstellingen - als praktijkgericht onderzoeker je impact en die van je onderzoeksgroep te vergroten met behulp van de online platformen LinkedIn en/of Twitter. Deze training bestaat uit live en online sessies en wordt verzorgd door ervaren trainers van Noscura , een bureau voor online communicatie bij instellingen voor onderwijs en wetenschap.

Programma

Het werken aan online impact als praktijkgericht onderzoeker begint bij het vinden van je persoonlijke doelen, doelstellingen en doelgroepen. Het gaat over meer dan het zenden van een boodschap. In de training besteden we daarom aandacht aan drie aspecten van online communicatie:

• Luisteren naar waar anderen over praten.
  • Het aangaan van relevante interacties.
  • Het creëren van relevante content die bijdraagt aan de ambities en doelen als praktijkgericht onderzoeker.

In de vervolgstap ga je aan de slag met hoe je dit vervolgens het beste doet: op LinkedIn en/of Twitter. Daarin komen vragen aan bod als: Hoe zorg je dat je profiel op orde is? Hoe creëer je content die aanslaat? Hoe breid je je netwerk uit? Hoe werk je met hashtags en mentions?

Hybride vorm

De training ‘Online impact als praktijkgericht onderzoeker’ is opgebouwd uit een aantal sessies en e-learning modules. De startsessie (1 uur) en de afsluitende sessie (1,5 uur met lunch) vinden op locatie plaats. De individuele sessie is een online 1-op-1 coachingsessie van 30 minuten met ruimte voor persoonlijke aandacht en maatwerk. Deze sessie valt halverwege het traject en wordt door de trainer in overleg met de deelnemer gepland. De training wordt afgesloten met een gezamenlijk publiceermoment tijdens de laatste bijeenkomst. Meer informatie over het programma vind je in deze flyer van Noscura .

Na afloop van de training is het vooral van belang dat je als deelnemer het geleerde gaat toepassen. De trainers sturen aan op het initiëren van onderlinge hulp die de deelnemers aan elkaar kunnen bieden. Ook kan de intervisie vanuit Noscura door de deelnemers zelfstandig worden voortgezet.

Handig om te weten

Online impact voor onderzoekers
Bedoeld voor

Onderzoekers; HvA-medewerkers die zelf praktijkgericht onderzoek doen.

Tijdsinvestering

Gemiddeld 6 uur: zowel voor de bijeenkomst(en) en zelfstudie.

Trainingsdata
  • 6 oktober 2022: 9.30-10.30
  • 10 november 2022: 12.00-13.30 (met lunch)
Aanmelden vóór 8 september 2022

Minimaal 10, maximaal 15 deelnemers

Amstelcampus

• 450 euro
  • Voor deze deelnamekosten ontvangt je leidinggevende een factuur.
Annuleren
  • Mocht je onverwachts toch niet kunnen deelnemen, dan vragen we je dit uiterlijk 4 weken voor aanvang door te geven.  Daarna brengen we 50% van de kosten in rekening en vanaf 2 weken voor aanvang het volledige bedrag (100%). Lees de annuleringsvoorwaarden.
Gepubliceerd door  Kenniscentrum Onderwijs en Opvoeding 6 juli 2022

Startdatum 06 okt