Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Engineering

Bachelor voltijd & deeltijd

De bacheloropleiding Engineering wordt bij de HvA zowel in voltijd als in deeltijd aangeboden.

Voltijd of deeltijd?

Kies je voor de voltijdopleiding, dan kies je bij de start van je eerste jaar voor één van de vier leerroutes: Elektrotechniek, Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde of Werktuigbouwkunde. Als je al werkzaam bent in de techniek, dan kun je ervoor kiezen om de opleiding in deeltijd te volgen naast je baan.

Elektrotechniek

Smartphones, robots, zelfrijdende auto’s; elektrotechniek is overal. Tijdens de leerroute Elektrotechniek van de opleiding Engineering leer je hoe je elektronische apparaten en systemen ontwerpt, test en realiseert. Je werkt bijvoorbeeld aan een autonoom opererende robot, een sensorsysteem om huizen slimmer te maken of aan een nieuwe ‘pijnmeter’ voor artsen in het ziekenhuis.

Ga naar Engineering: Elektrotechniek

Product Ontwerpen

Producten worden steeds geavanceerder. Denk aan een systeem waarmee je je lampen, tv, verwarming en alarminstallatie op afstand bedient. Of aan een deelfiets die je met een app huurt en betaalt. Handig, maar hoe zorg je ervoor dat iedereen het product snapt? En dat het betaalbaar en duurzaam wordt geproduceerd? Dat ontdek je met de leerroute Product Ontwerpen van de opleiding Engineering.

Ga naar Engineering: Product Ontwerpen

Technische Bedrijfskunde

Technische Bedrijfskunde laat management en techniek samenkomen. Je leert de impact van technische veranderingen haalbaar en uitvoerbaar te maken. Met die kennis kun jij bedrijfsprocessen en systemen verbeteren of vernieuwen. Kortom, als technisch bedrijfskundige kun jij een onmisbare bijdrage leveren aan internationale bedrijven als Red Bull, LG of KLM

Ga naar Engineering: Technische Bedrijfskunde

Werktuigbouwkunde

Een robotboot die plastic uit de grachten vist. Een installatie die megajachten uit het water tilt. Zomaar 2 voorbeelden uit de wereld van werktuigbouwkunde. Met de leerroute Werktuigbouwkunde van de opleiding Engineering leer je hoe je innovatieve, technische oplossingen ontwerpt die processen en producten efficiënter en duurzamer maken. Van consumentenproduct tot industriële installatie.

Ga naar Engineering: Werktuigbouwkunde

Engineering deeltijd

Je maakt de wereld een beetje slimmer, eenvoudiger en duurzamer. Met kennis machines, producten, productieprocessen en slimme gebouwen of infrastructuur. Dat doe je met een baan in de techniek. Maar je wilt verder groeien. Bijvoorbeeld naar een coördinerende rol, een managementfunctie of een functie als lead Engineer. Met de deeltijdopleiding Engineering beschik jij straks over de juiste kennis en vaardigheden.

Ga naar Engineering deeltijd