Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Cursussen voor leraren basisonderwijs

Ben je leraar in het basisonderwijs en wil je je specialiseren in Dalton of Montessori? Kom verder met een cursus bij de HvA.

Werkzaam in het basisonderwijs?

Ben jij als leraar werkzaam in het basisonderwijs en wil je graag meer leren over een andere pedagogische methode en daarin lesgeven? Laat je dan bijscholen met een cursus op het gebied van onderwijs en opvoeding. Je krijgt nieuwe kennis en vaardigheden die je direct in de praktijk toepast en jou nieuwe loopbaanmogelijkheden biedt.

Meld je aan voor de open dag alert!
(opent in nieuw venster)

Montessori basisbekwaam en vakbekwaam

Maria Montessori is voor velen een inspiratiebron. Alleen al in Amsterdam zijn er 35 basisscholen die kinderen lesgeven en vormen in de geest van haar gedachtegoed.

Montessori basisbekwaam

Geef je les op een montessorischool in het basisonderwijs of zou je dat graag willen? Dan kun je met deze cursus basisbekwaam worden. Je krijgt zowel theoretische vakken, ontwikkelt praktische vaardigheden en leert in de praktijk op een montessori basisschool.

Meer over Montessori Basisbekwaam

Montessori vakbekwaam

De cursus Montessori-vakbekwaam is een vervolg op de cursus Montessori-basisbekwaam. Je werkt negen maanden aan verdieping van je kennis en vaardigheden. Daarnaast voer je een onderzoek uit, waarmee je een bijdrage levert aan de ontwikkeling van de basisschool waar je werkt. Om deze cursus te kunnen volgen heb je een bachelordiploma leraar basisonderwijs nodig, en een certificaat, waarmee je kunt aantonen dat je beschikt over de basiskennis en -vaardigheden van montessori basisonderwijs.

Meer over Montessori vakbekwaam