Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Een opleiding met toekomst

Na het afronden van Sportkunde - leerroute SM&O kun je aan de slag in veel verschillende functies binnen, maar ook buiten de sportwereld. Commercieel, non-profit of als zelfstandig ondernemer. Je kunt natuurlijk ook verder studeren.

Waar ga je aan de slag?

Student loopt langs vlaggen

In de commerciële sector heb je verschillende mogelijkheden voor een baan binnen of buiten de sportwereld. Denk aan marketingmanager bij een sportmerk, eventmanager bij een sportmarketingbureau of medewerker sportsponsoring bij een bank. Organisaties in de non-profitsector hebben geen winstdoelstelling en werken vanuit een ander oogpunt met sport. Bijvoorbeeld afdelingen bij gemeentes, goede doelen en onderwijsinstellingen. Binnen de topsport kun je bijvoorbeeld aan de slag als atletenmanager.

Lees meer over werkveld met Sportkunde-diploma

Doorstuderen na je opleiding?

Studenten aan de studie

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. Bij Sportkunde - leerroute SM&O kun je hier al tijdens je studie mee starten. De opleiding werkt samen met een aantal universiteiten in binnen- en buitenland. Daardoor kun je al tijdens je opleiding een pre-master volgen aan een universiteit.

Meer over verder studeren