Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Stages

De stages die je tijdens Sportkunde – leerroute SM&O doet maken een belangrijk deel uit van de opleiding. De verantwoordelijkheden en uitdagingen tijdens stages zijn echt. Je maakt plannen en doet onderzoek waarmee bedrijven aan de slag gaan.

Jaar 1: eventmanagement

Je werkt één dag per week met je projectgroep aan een intern en een extern evenement.

Jaar 2: operationele Stage

In jaar 2 loop je in blok 2 of blok 4 vier dagen per week stage op operationeel niveau binnen het thema Project en Organiseren. Dit betekent dat je werkzaamheden uitvoert die direct bijdragen aan het tot stand komen van producten of diensten. Deze stage kun je zowel bij een non-profit sportorganisatie als een commerciële sportorganisatie uitvoeren.

Voorbeelden stage jaar 2

  • Ontwikkelen van een projectplan en organiseren van een sportevenement.
  • Plan schrijven voor verbeteren interne communicatie van een sportorganisatie.

Jaar 3 en/of 4: strategische stage en afstudeerproject

Tijdens je strategische stage en je afstudeerproject houd je je voor een langere periode bezig met complexere bedrijfs- en bestuursprocessen op strategisch niveau. Je bedenkt nieuwe concepten, denkt mee over beleid, zet projecten in gang of schrijft een marketingplan. De stages duren langer en zijn inhoudelijk complexer.

Voorbeelden stages jaar 3 en/of 4

  • Organisatie van een grote sportevenementen.
  • Meedenken en uitvoeren van de merkstrategie van een sportmerken.
  • Ontwikkelen van beleidsplan voor sportstimulering in de wijk voor een gemeente.
  • Fondsen werven voor een ontwikkelingsorganisatie.
  • Hospitality of atletenmanagement voor professionele sportclubs.

Uitgebreid stagenetwerk

Sportkunde - leerroute SM&O heeft een uitgebreid stagebestand door de vele connecties met bedrijven en sportorganisaties. Hier kun je uiteraard gebruik van maken. Je mag ook zelf een stageplaats zoeken bij een sportorganisatie. Bij een nieuw stagebedrijf screent de opleiding altijd op kwaliteit.

Stage buitenland

Dankzij de goede contacten die de opleiding onderhoudt met sportorganisaties binnen en buiten Europa kun je ook stagelopen in het buitenland. Zo liepen studenten al stage in bijvoorbeeld Nieuw-Zeeland, Jamaica, Zuid-Afrika, Spanje, Australië en Engeland. Je mag ook gebruik maken van het stageaanbod van Sport Studies – track ISMB.

Stagebegeleiding

Tijdens je stage word je natuurlijk niet in het diepe gegooid. Een docent van de opleiding begeleidt en coacht je intensief tijdens deze periode. Tijdens bijeenkomsten met medestudenten wissel je ervaringen uit. Daarnaast heb je op je stageplek een begeleider uit de organisatie of het bedrijf waar je werkt. Deze stagebegeleider helpt je bij het vaststellen van je stagedoel(en) en het formuleren van je stageopdracht.