Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Wat betaal je aan studiekosten?

Voor het volgen van deze opleiding betaal je jaarlijks collegegeld. Daarnaast heb je kosten voor boeken, een laptop, excursies en studiematerialen.

Collegegeld

De collegegeldtarieven worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. Het wettelijk collegegeldtarief voor studiejaar 2024-2025 bedraagt € 2.530. Dit bedrag kan verschillen afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. 

De halvering van het collegegeld voor studenten van lerarenopleidingen wordt vanaf het studiejaar 2024-2025 (per 1 september 2024) stopgezet. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid(opent in nieuw venster).

Extra kosten Sportkunde
Type kostenBedragPeriode
Medische keuring sportarts€ 125Voor start opleiding
Introdagen€ 110Jaar 1
Boeken (vaak tweedehands verkrijgbaar)€ 450Per jaar
Projectweek Outdoor Adventures€ 250Jaar 1
Basispakket sportkleding en sportmateriaal
(hoogte afhankelijk van wat je al hebt)
€ 200 tot € 600Jaar 1
Texel Ondernemingskamp€ 155Jaar 3
Professionele (sport)specialisatieGemiddeld € 350Jaar 3

Wat kost studeren?

Houd naast collegegeld en studiematerialen rekening met kosten voor bijvoorbeeld levensonderhoud en verzekeringen. Wil je weten met welke kosten je allemaal rekening moet houden? Lees het Nibud Studentonderzoek(opent in nieuw venster).

Studiefinanciering

Studiefinanciering bestaat uit verschillende onderdelen zoals basisbeurs, aanvullende beurs, rentedragende lening, studentenreisproduct en collegegeldkrediet (alleen voor hbo en universiteit). Je bepaalt zelf welke onderdelen je aanvraagt. Kijk op de website van DUO voor meer informatie(opent in nieuw venster).