Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verder studeren

Na afronding van de opleiding beschik je over voldoende kennis en vaardigheden om aan de slag te gaan in het werkveld van de sociaal juridische dienstverlening. Of kies je ervoor om verder te studeren?

Na afronding van je bacheloropleiding kan je je specialiseren in het juridische of sociale vakgebied door het volgen van een masteropleiding.

Universitaire juridische master

Om na je bachelor SJD een master te volgen, moet je eerst een schakeltraject volgen. Dit traject wordt aangeboden door de schakelzone van de Open Universiteit en omvat 50 tot 60 studiepunten. Een afgerond schakeltraject kan toegang geven tot een juridische masteropleiding (zonder civiel effect) aan de Universiteit van Amsterdam of aan de Open Universiteit.
Na afronding van je master ben je niet toelaatbaar tot een togaberoep. Dat wil zeggen dat je geen rechter, advocaat of officier van justitie kan worden. Alleen een juridische masteropleiding in combinatie met een wetenschappelijke juridische bacheloropleiding geeft toegang tot de togaberoepen.

Universitaire master

Als je in het vierde jaar de doorstroomminor Sociaalwetenschappelijk Onderzoek hebt gevolgd met extra universitair vak(ken), kan je doorstromen naar de volgende masters van de Vrije Universiteit:

  • Sociologie
  • Beleid, Communicatie en Organisatie
  • Culture, Organization and Management
  • Bestuurskunde
  • Political Science
  • Communicatiewetenschap
  • Social and Cultural Anthropology

Hbo-master 

Als je na het afronden van je bacheloropleiding Sociaal Juridische Dienstverlening een  aantal jaren werkervaring hebt opgedaan, kan je een hbo-master volgen aan de Hogeschool van Amsterdam. Tijdens deze deeltijdopleiding professionaliseer je je verder op jouw vakgebied.