Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Stappenplan toelating Pabo-ALO

De toelating tot de Pabo-ALO bestaat uit 8 stappen. Woon je in het buitenland? Houd er dan rekening mee dat je de toelatingstestdag in Nederland moet afleggen. Heb je je ingeschreven na 1 mei? Dan neemt de Pabo-ALO contact met je op over de toelatingstestdag.

Stap 1: Inschrijven en studiekeuzecheck

Je schrijft je in via Studielink voor 2 opleidingen: de Pabo (variant Pabo-ALO) én de ALO (variant Pabo-ALO). Daarna ontvang je vanaf half januari een uitnodiging voor het maken van de Studiekeuzecheck (vragenlijst) in onze online omgeving. Daaruit volgen advies en tips. Passen jij en de opleiding Pabo-ALO bij elkaar?

Stap 2. Jouw eerste opdracht

Je krijgt informatie om aan de slag te gaan met een opdracht die je thuis maakt.

Stap 3: Aan de slag met de toelatingstoetsen

Afhankelijk van je vooropleiding en profielkeuze moet je een aantal toetsen doen. Dat kan bijvoorbeeld een aardrijkskunde- of een rekentoets zijn. Bekijk de toelatingseisen en toelatingstoetsen voor de Pabo-ALO.

Stap 4: Maak je klaar voor de toelatingstestdag

Je ontvangt uiterlijk 2 weken voor jouw toelatingstestdag een e-mail met het programma en de link naar Brightspace, de online leeromgeving van de HvA. Bekijk onderdelen van de toelatingstestdag.

Stap 5: Passen wij bij elkaar?

Aan de hand van het totaal aantal gescoorde punten tijdens de toelatingstestdag bepaalt Pabo-ALO de plaatsing voor de opleiding. Snel na de toelatingstestdag krijg je bericht van ons.

Stap 6: Medische keuring en passen sportkleding 

Als je geplaatst bent volgt een uitnodiging voor de medische keuring en het pasmoment voor de verplichte sportkleding. De Pabo-ALO coördineert je medische keuring met een onafhankelijke sportarts.

Stap 7: Vraag alvast je VOG aan

Op de Pabo-ALO loop je stage bij onderwijs- en sportorganisaties. Daarom heb je voordat je start met je eerste stage een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Je ontvangt bij de uitslag van toelatingstestdag meer informatie over hoe je deze aanvraagt en waar je deze inlevert.

Stap 8. Bijna klaar!

Zorg ervoor dat je vóór 1 september aan de diploma-eisen voldoet en dat je de betaling van je collegegeld hebt geregeld.