Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Pabo-ALO

Keuze gemaakt?

Heb je alles bekeken en is de Pabo-ALO de opleiding voor jou? Dan kun je je inschrijven. Hier lees je hoe dat in zijn werk gaat. In verband met het afleggen van de toelatingsprocedure van de ALO, is het belangrijk dat je je vóór 1 maart inschrijft.

Controleer of je toelaatbaar bent

Drie studenten met laptop

Controleer voor je je inschrijft nog één keer of je voldoet aan de toelatingseisen voor deze opleiding.

Check de toelatingseisen

Schrijf je via Studielink in voor Pabo én ALO

Twee studenten met laptop

Je regelt je inschrijving in Studielink. Je hebt hiervoor een DigiD nodig en de CROHO-naam en -code van zowel de ALO als de Pabo. CROHO-naam ALO: Leraar Voortgezet Onderwijs van de eerste graad Lichamelijke Opvoeding, code 35025. CROHO-naam Pabo: Opleiding tot leraar Basisonderwijs, code: 34808. Let op: schrijf je in Studielink in voor zowel de ALO (variant Pabo-ALO) als de Pabo HvA (variant Pabo-ALO). Na je inschrijving ontvang je een aantal e-mails, houd je mailbox dus goed in de gaten.

Naar Studielink
(opent in nieuw venster)

Doe mee aan studiekeuzecheck en toelatingstesten

Drie studenten met een laptop

De toelating voor Pabo-ALO bestaat uit een aantal stappen, waaronder de studiekeuzecheck en een aantal toelatingstesten. We hebben deze stappen voor je op een rij gezet.

Meer over studiekeuzecheck + toelatingstesten

Betaal het collegegeld

Student met laptop

Je kunt pas met je opleiding beginnen als je je collegegeld hebt betaald. Dit moet uiterlijk de laatste dag voordat je start met de Pabo-ALO op de bankrekening van de HvA staan.

Meer over het collegegeld