Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Pabo-ALO

Keuze gemaakt?

Schrijf je uiterlijk 1 mei 2023 in

Heb je alles bekeken en is de Pabo-ALO de opleiding voor jou? Dan kun je je inschrijven. Hier lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Controleer of je toelaatbaar bent

Drie studenten met laptop

Controleer voor je je inschrijft nog één keer of je voldoet aan de toelatingseisen voor deze opleiding.

Check de toelatingseisen

Ga naar Studielink voor je inschrijfverzoek

Twee studenten met laptop

Je regelt je inschrijving in Studielink. Woon je in Nederland, dan heb je hiervoor een DigiD nodig. Woon je in het buitenland? Dan lees je in Studielink wat je moet doen. Bij je inschrijving heb je de CROHO-naam en -code nodig van de ALO én de Pabo. Voor de ALO is dat Leraar Voortgezet Onderwijs van de eerste graad Lichamelijke Opvoeding (CROHO-naam) en 35025 (CROHO-code). Voor Pabo HvA is dat Opleiding tot leraar Basisonderwijs (CROHO-naam) en 34808 (CROHO-code).

Naar Studielink
(opent in nieuw venster)

Doe mee aan studiekeuzecheck en toelatingstest

Drie studenten met een laptop

Je schrijft je in Studielink zowel voor de Pabo als de ALO in. Je ontvangt via e-mail een uitnodiging voor de verplichte studiekeuzecheck. Door deelname aan deze studiekeuzecheck ontdek je of deze opleiding bij jou past. Na inschrijving via Studielink voor de ALO ontvang je van de ALO een uitnodiging voor de toelatingstest. De ALO bepaalt of je geschikt bent voor de opleiding aan de hand van het totaal aantal gescoorde punten tijdens de selectiedag.

Meer over studiekeuzecheck en toelatingstest

Betaal het collegegeld

Student met laptop

Je kunt pas met je opleiding beginnen als je je collegegeld hebt betaald. Dit moet uiterlijk de laatste dag voordat je start met de Pabo-ALO op de bankrekening van de HvA staan.

Meer over het collegegeld