Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Geen klassikale lessen of toetsen, maar vanaf jaar 1 direct aan de slag met echte vraagstukken in de praktijk. Een opleiding met de leerroute Interprofessionele Paramedische Zorg (IPZ) maakt gebruik van kennis over ergotherapie, fysiotherapie en oefentherapie. Wat je daarmee kunt? Mensen coachen bij een gezonde levensstijl, ouderen vitaal houden, sporters helpen revalideren en nog veel meer. Dat doe je voor opdrachtgevers in de praktijk, samen met andere zorgprofessionals.

Wat is IPZ?
Wat ga je doen bij Interprofessionele Paramedische Zorg?

Ergotherapie: leerroute IPZ

Leer mensen weer zelfstandig te functioneren

Een ergotherapeut bedenkt hoe mensen met een aandoening of beperking zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren. Dat leer je bij de opleiding Ergotherapie: leerroute IPZ direct in de praktijk. Vanaf de start van je opleiding ga je aan de slag met vraagstukken voor opdrachtgevers en leer je samenwerken met andere zorgprofessionals.

Lees meer over Ergotherapie: leerroute IPZ

Fysiotherapie: leerroute IPZ

Specialist op het gebied van menselijk bewegen

Als fysiotherapeut zet je jouw kennis en vaardigheden in op het gebied van gezondheid en het menselijk lichaam. Je stelt samen met je cliënten een behandelplan op, coacht hen bij lichamelijk herstel en stimuleert een gezonde leefstijl. Wil je tijdens je opleiding direct aan de slag met praktijkvraagstukken, zelf de regie voeren en leren samenwerken met professionals? Kies dan voor Fysiotherapie: leerroute IPZ.

Lees meer over Fysiotherapie: leerroute IPZ

Oefentherapie: leerroute IPZ

Coach mensen weer in beweging

Als oefentherapeut analyseer je wat de invloed is van beweeggedrag of leefstijl op bepaalde lichamelijke of mentale klachten. Je coacht jouw cliënten in het begrijpen, verminderen en voorkomen van hun klachten. Dat doe je meteen in de praktijk. Want bij Oefentherapie: leerroute IPZ werk je vanaf de start van je opleiding aan vraagstukken voor opdrachtgevers, samen met andere zorgprofessionals.

Lees meer over Oefentherapie: leerroute IPZ

Waarom de leerroute IPZ?

  • IPZ is uniek: de HvA is de enige hogeschool in Nederland die deze leerroute aanbiedt.
  • Een opleiding met leerroute IPZ richt zich niet op klassikale lessen en het behalen van toetsen, maar op je ontwikkeling in de praktijk.
  • Met vraagstukken voor opdrachtgevers werk je aan je beroepskennis, je vaardigheden en werkhouding. Zo heb je zelf veel invloed op je ontwikkeling tot zorgprofessional.
  • Projecten doe je in groepsverband, onder begeleiding van een leercoach. Zo leer je samenwerken en vanuit meerdere perspectieven naar een vraagstuk kijken.
  • Door samen te werken met andere zorgverleners en het inzetten van zorgtechnologie, draag je al tijdens je opleiding bij aan innovaties in de zorg, én krijg je inzicht in een brede basis van paramedisch therapeutisch handelen.

Voor wie

  • Je wil leren hoe gedrag invloed heeft op lichamelijke klachten en gezondheid, en hoe je klachten kunt bestrijden door meer bewustwording en een betere beheersing van je lichaam.
  • Je wil graag mensen coachen bij het ontwikkelen van een gezonde levensstijl.
  • Je werkt graag in groepsverband met medestudenten aan opdrachten, bent nieuwsgierig en durft vragen te stellen.
  • Je bent geïnteresseerd in gezondheid, bewegen en zorgtechnologie, maakt graag zelf keuzes en kunt goed zelfstandig werken.
  • Je wil leren hoe je met andere zorgprofessionals samenwerkt en hoe je complexe zorg verleent op plekken waar dit nodig is. Bijvoorbeeld bij mensen thuis, in een verpleeghuis of revalidatiekliniek.