Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Start Opleiding

Welkom bij de HvA! Lees meer over je introductie, boekenlijst, rooster, groepsindeling en waar je terecht kunt met vragen.

Inschrijving afronden

HvA-ID en wachtwoord

Collegekaart

Je collegekaart gebruik je:

  • Om je te legitimeren voor onderwijs en studiecentra op alle HvA-locaties.
  • Om je te legitimeren bij online toetsen. Alleen als je geen collegekaart hebt, mag je je legitimeren met een identiteitsbewijs. Voor online toetsen geldt dat het BSN niet zichtbaar in beeld mag zijn.
    Let op: bij toetsen op locatie geldt alleen een ID, paspoort of rijbewijs als geldig legitimatiebewijs, geen collegekaart!
  • Daarnaast gebruik je de collegekaart o.a. voor printen, boeken lenen en betalen bij automaten.
  • Lees alle informatie over je collegekaart(opent in nieuw venster).

Introductie Opleiding

Het is verplicht om op woensdag 27 augustus van 9:00-11.00 uur aanwezig te zijn op de Tafelbergweg 51 in Amsterdam voor de Introductieochtend Opleiding Verpleegkunde. Deze ochtend staat in het teken van kennismaken met de opleiding en je coach. Uiterlijk donderdag 21 augustus ontvang je de details via je (privé en hva) mail over wat je precies gaat doen en in welk lokaal je verwacht wordt.  

Introductieweek Gezondheidscampus

Beste nieuwe student, vers van de middelbare school, je tussenjaar of een andere opleiding? Klaar voor een nieuwe start? Hoe begin jij je nieuwe studie avontuur niet beter dan met een introductie? Ja! Je leest het goed: Introductieweek Gezondheidscampus staat weer voor de deur en JIJ bent uitgenodigd! Speciaal voor alle nieuwe studenten van HBO Ergotherapie, Fysiotherapie, Leerroute Interprofessionele Paramedische Zorg én Verpleegkunde organiseert Studievereniging Venae de introductieweek. Van 25 augustus t/m 28 augustus 2025 luid jij samen met alle andere nieuwe studenten en onze fantastische mentoren het nieuwe studiejaar in!

Meer informatie en aanmelden(opent in nieuw venster)

Bijspijkermiddag Biologie 

Voor studenten zonder voorkennis van biologie of voor wie extra ondersteuning nodig heeft, organiseren we een bijspijkermiddag. Op vrijdag 29 augustus van 13:30 tot 16:50 uur krijg je de kans om je biologiekennis op te frissen. Deze middag helpt je goed voorbereid aan de opleiding Verpleegkunde te beginnen. Deelname is gratis. Onderwerpen die o.a. aan bod komen zijn: stofwisseling in de cel, transport en afweer. 

Op 7 juli ontvang je een mail met meer informatie over het aanmelden voor het bijspijkerprogramma. Houd je mailbox goed in de gaten — check ook je spamfolder, voor het geval de mail daar terechtkomt. 

HvA Experience

Tune In

Als eerste uit je gezin naar het hbo? Geef jezelf een voorsprong en doe mee met Tune In. Tijdens het 3-daagse programma op 20, 21 en 22 augustus aanstaande doe je ervaring op met hbo-vaardigheden, maak je kennis met je medestudenten en docenten, en leer je de HvA kennen. Het programma is gratis en gericht op studenten die als eerste uit hun gezin naar het hbo gaan.

Meer informatie en aanmelden Tune In(opent in nieuw venster)

Boekenlijst

Beschikbaar op 1 juli 2025.

Tweestapsverificatie


Bij het inloggen op veel HvA-systemen en apps moet je tweestapsverificatie (MFA) gebruiken. Dit is een extra beveiliging en voorkomt dat anderen eenvoudig via jouw account kunnen inloggen. Zie het als een extra slot op de deur.

  • Hoe werkt het? Na het inloggen met je HvA-ID en wachtwoord bevestig je via de Microsoft Authenticator-app op je mobiel dat jij het bent.
  • Instellen? Ga naar tweestapsverificatie(opent in nieuw venster) voor een stap-voor-stap instructie.

E-mail


Als student krijg je een eigen HvA-mailadres. Hier ontvang je belangrijke berichten van docenten en de HvA.

Software


Bij de HvA kun je gratis gebruikmaken van allerlei software voor je opleiding. 

Wifi

Groepsindeling

Je ontvangt de informatie over de groepsindeling uiterlijk 22 augustus 2025 per mail. 

Rooster

  • Via rooster.hva.nl(opent in nieuw venster) vind je je lesrooster. Je eigen rooster opzoeken doe je als volgt:
                             • Log in (rechtsboven) en klik op roosterweergave (linksboven).
                             • Klik op "+ Rooster toevoegen" en klik dan op klas/groep.
                             • Selecteer vervolgens je faculteit bij Faculteit/Afdeling.
                             • Hierna kies je je klas en klik je rechtsonder op rooster toevoegen.
  • Koppel je rooster aan agenda-applicaties, zoals bijvoorbeeld Outlook, Google Calendar, Apple Calendar of de agenda-applicatie op je mobiele telefoon.
  • In het HvA-jaarrooster(opent in nieuw venster) vind je de indeling van het studiejaar en alle vakanties.

Studiegids

MijnHvA

  • Elke studiedag start je met MijnHvA(opent in nieuw venster).
  • Je logt in met je HvA-ID en wachtwoord. 
  • Via MijnHvA vind je direct de belangrijkste informatie die je nodig hebt voor je opleiding. Denk aan je rooster, je studieresultaten, de opleidingspagina, de bibliotheek, contactgegevens van je docenten en directe links naar applicaties zoals SIS (Studentinformatiesysteem: o.a. om je cijfers te checken of je inschrijving af te ronden) en Brightspace (digitale leeromgeving). 
  • Tip: Zet MijnHvA op je telefoon. Op deze pagina(opent in nieuw venster) vind je meer uitleg over hoe je dat doet.

Brightspace


Brightspace is de digitale leeromgeving (DLO) van de HvA. Hier vind je al je onderwijsmaterialen en mededelingen van de courses (vakken) die jij volgt. Je levert er je opdrachten in en ontvangt feedback van je docent.

Contact

Je kunt altijd contact opnemen. Stel je vraag(opent in nieuw venster).

Studeren met functiebeperking of chronische ziekte? 

 Heb je een beperking of chronische ziekte die je studie kan beïnvloeden? De HvA helpt je graag verder. De HvA heeft allerlei voorzieningen voor je om mogelijke drempels weg te nemen. Denk aan extra toetstijd of een aangepaste stoel. Als je bijvoorbeeld dyslexie hebt, kun je online extra toetstijd aanvragen. Dat kan zodra je een HvA-id hebt. Hoe dat werkt, lees je op de pagina studeren met een functiebeperking of chronische ziekte(opent in nieuw venster). Heb je een andere beperking of chronische ziekte, of heb je meer voorzieningen nodig, neem dan contact op met de studentendecaan van je opleiding(opent in nieuw venster)