Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Een opleiding met toekomst

Met een diploma HBO-Verpleegkunde duaal mag je je inschrijven in het BIG-register als verpleegkundige en overal in de gezondheidszorg werken. Denk aan ziekenhuizen, de (ambulante) psychiatrie, wijkzorg, gehandicaptenzorg, ouderenzorg of een GGD.

Waar ga je aan de slag?

Momenteel is in alle velden van de zorg werk voor HBO-Verpleegkundigen. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag in het ziekenhuis of de psychiatrie. Maar ook in de publieke gezondheidszorg, zoals bij een GGD of arbodienst. Daarnaast verschuift steeds meer zorg naar de thuissituatie. Mensen blijven langer zelfstandig wonen, de opnameduur in het ziekenhuis is korter, en de te verlenen zorg complexer. Steeds meer (complexe) zorg wordt thuis verleend door verpleegkundigen of in de wijk.

Doorstuderen na je opleiding?

Als verpleegkundige kan en moet je je ook na het afronden van de opleiding blijven (bij)scholen en ontwikkelen. Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. Je kunt verpleegkundig specialist worden of een specialisatie doen. Er zijn ook veel masteropleidingen die goed aansluiten bij een hbo-bachelor Verpleegkunde.

Meer over verder studeren