Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Na je opleiding

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren en als verpleegkundige kan en moet je je ook na afronding van de opleiding blijven (bij)scholen en ontwikkelen. Bijvoorbeeld via een masteropleiding.

Critical Care

De master Critical Care geeft hbo-verpleegkundigen die werken in de acute en intensieve zorg de mogelijkheid om zich verder 'aan het bed' te ontwikkelen. Je verdiept je kennis en vaardigheden op het gebied van verpleegkundige zorg. Daarnaast ontwikkel je uitgebreide onderzoeksvaardigheden. Deze master is uniek in het opleiden van een hbo-verpleegkundige tot een expert intensive care-verpleegkundige op masterniveau. 

GGZ-Verpleegkunde

De master GGZ-Verpleegkunde is voor hbo-verpleegkundigen die al werken of willen werken in de GGZ. Na het behalen van deze master ben je een ambulant werkende verpleegkundige die de rollen van ‘generalist’ en ‘specialist’ in zich verenigt. Door het academisch denk-, analyse- en kennisniveau draag je bij aan het optimaliseren van de ambulante GGZ, zowel in de directe patiëntenzorg, als door het verbeteren en wetenschappelijk onderbouwen van werkprocessen. 

Evidence Based Practice (EBP)

De master Evidence Based Practise is een 2-jarige wetenschappelijke onderzoeksmaster waarin je wordt opgeleid als onderzoeker. Ook leer je klinisch handelen en wetenschappelijk onderzoek te integreren. Huidige EBP-studenten zijn vaak verpleegkundigen of paramedici met klinische ervaring die de master volgen voor het ondersteunen over onderbouwen van hun beroepspraktijk. De HvA werkt nauw samen met deze master. Daardoor kun je onder voorwaarden vrijstellingen krijgen wanneer je met succes het honoursprogramma EBP afrondt.

Verpleegkundig Specialist

De master Advanced Nursing Practice is een 2-jarige master voor hbo-verpleegkundigen waarbij je wordt opgeleid tot verpleegkundig specialist. Verpleegkundig specialisten verrichten zelfstandig complexe verpleegkundige taken en eenvoudige medische handelingen bij specifieke patiëntengroepen.

Verpleegkundig Specialist GGZ

De master Verpleegkundig Specialist GGZ is voor hbo-verpleegkundigen die in de GGZ werken. Deze beroepsverdiepende praktijkopleiding op academisch werk- en denkniveau duurt 3 jaar. Verpleegkundig specialisten GGZ werken als behandelverantwoordelijke en regievoerder in de verschillende velden van de GGZ-zorg.

Klinische Gezondheidswetenschappen

In deze wetenschappelijke master leer je hoe je vraagstukken op het gebied van de gezondheidszorg analyseert vanuit verschillende perspectieven. De HvA werkt nauw samen met deze master. Daardoor kun je onder voorwaarden vrijstellingen krijgen voor het schakeljaar Gezondheidswetenschappen wanneer je met succes het honoursprogramma Gezondheidswetenschappen hebt afgerond.

Naast bovenstaande masters zijn er uiteraard veel vervolgopleidingen binnen de zorg waaruit je kunt kiezen.