Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

HBO-Verpleegkunde

Na je opleiding

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren en als verpleegkundige kan en moet je je ook na afronding van de opleiding blijven (bij)scholen en ontwikkelen. Bijvoorbeeld via een masteropleiding.

Master Critical Care

De master Critical Care geeft hbo-verpleegkundigen die werken in de acute en intensieve zorg de mogelijkheid om zich verder 'aan het bed' te ontwikkelen. De opleiding geeft je de kans je kennis en vaardigheden op het gebied van verpleegkundige zorg te verdiepen. Daarnaast ontwikkel je uitgebreide onderzoeksvaardigheden. Deze master is uniek in het opleiden van jou tot een expert intensive care-verpleegkundige op masterniveau. 

Master GGZ-Verpleegkunde

De master GGZ-Verpleegkunde is voor hbo-verpleegkundigen die al werken of willen werken in de GGZ. Als afgestudeerde van de masteropleiding GGZ-Verpleegkunde ben je een ambulant werkende verpleegkundige die de rollen van ‘generalist’ en ‘specialist’ in zich verenigt. Door het academisch denk-, analyse- en kennisniveau draag je bij aan het optimaliseren van de ambulante GGZ, zowel in de directe patiëntenzorg, als door het verbeteren en wetenschappelijk onderbouwen van werkprocessen. 

Master Evidence Based Practice (EBP)

Deze master is een 2-jarige wetenschappelijke onderzoeksmaster waar studenten worden opgeleid als onderzoeker. Ook leer je klinisch handelen en wetenschappelijk onderzoek te integreren. De huidige masterstudenten van EBP zijn vaak verpleegkundigen of paramedici met klinische ervaring die de master volgen ter ondersteuning en onderbouwing van hun beroepspraktijk. De HvA werkt nauw samen met deze master. Daardoor kun je onder voorwaarden vrijstellingen krijgen wanneer je met succes het honoursprogramma EBP hebt afgerond.

Master Verpleegkundig Specialist

De master Advanced Nursing Practice is een 2-jarige master voor hbo-verpleegkundigen waarbij je wordt opgeleid tot verpleegkundig specialist. Verpleegkundig specialisten verrichten zelfstandig complexe verpleegkundige taken en eenvoudige medische handelingen bij specifieke patiëntengroepen.

Master Verpleegkundig Specialist GGZ

De master Verpleegkundig Specialist GGZ is voor hbo-opgeleide verpleegkundigen die in de GGZ werken. Deze beroepsverdiepende praktijkopleiding op academisch werk- en denkniveau duurt drie jaar. Verpleegkundig specialisten GGZ werken als behandelverantwoordelijke en regievoerder in de verschillende velden van de GGZ-zorg.

Master Klinische Gezondheidswetenschappen

In deze wetenschappelijke master leer je vraagstukken op het gebied van de gezondheidszorg te analyseren vanuit verschillende perspectieven. De HvA werkt nauw samen met deze master. Daardoor kun je onder voorwaarden vrijstellingen krijgen voor het schakeljaar Gezondheidswetenschappen wanneer je met succes het honoursprogramma Gezondheidswetenschappen hebt afgerond.

Naast bovenstaande masters zijn er uiteraard veel vervolgopleidingen binnen de zorg waarvoor je kunt kiezen.