Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studiekosten

Op deze pagina vind je meer informatie over het collegegeld, studiefinanciering en de overige studiekosten voor de opleiding HBO-Verpleegkunde duaal.

Collegegeld

De collegegeldtarieven worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. Het wettelijk collegegeldtarief voor studiejaar 2023-2024 bedraagt € 2.314. Dit bedrag kan verschillen afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. Check daarom de collegegeldmeter(opent in nieuw venster)

Start je voor het eerst met een opleiding aan het hbo of de universiteit? Dan betaal je de helft van het collegegeld. Voor het studiejaar 2023-2024 bedraagt het wettelijk verlaagd collegegeld € 1.157. Alle voorwaarden vind je op de website van de Rijksoverheid(opent in nieuw venster).

Stap-subsidie

Voor deze opleiding kun je STAP-subsidie aanvragen. Lees meer over de STAP-regeling bij de HvA.  

Overige kosten

Houd naast het collegegeld rekening met aanvullende kosten voor boeken, readers en vakmaterialen. Ruim € 700 voor jaar 1 en ongeveer € 400 voor jaar 2, 3 en 4. We adviseren je daarnaast om een laptop of ipad/tablet aan te schaffen voor de start van de opleiding.

Wat kost studeren?

Houd naast collegegeld en studiematerialen rekening met kosten voor bijvoorbeeld levensonderhoud en verzekeringen. Wil je weten met welke kosten je allemaal rekening moet houden? Lees het Nibud Studentonderzoek(opent in nieuw venster).

Studiefinanciering

Studiefinanciering bestaat uit verschillende onderdelen zoals basisbeurs, aanvullende beurs, rentedragende lening, studentenreisproduct en collegegeldkrediet (alleen voor hbo en universiteit). Je bepaalt zelf welke onderdelen je aanvraagt. Kijk op de website van DUO voor meer informatie(opent in nieuw venster).