Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Fysiotherapie

Jaar 2,3 en 4

Na jaar 2 volgt vanaf jaar 2 de hoofdfase van de opleiding Fysiotherapie. In de hoofdfase worden de opdrachten complexer.

Jaar 2: ziektebeelden, interne aandoeningen en juniorstage

Jaar 2 bestaat uit 2 semesters: semester 3 en 4. Semester 3 staat in het teken van fysiotherapeutisch handelen bij de meest voorkomende neurologische ziektebeelden. Semester 2 richt zich op de meest voorkomende interne aandoeningen zoals ademhalingsstoornissen, hart- en vaatziekten, diabetes en kanker.

Je leert welke meetinstrumenten je kunt gebruiken voor besluitvorming in het behandelproces. Je gaat verder met je ontwikkeling in je klinisch redeneren en onderbouwen vanuit de recente wetenschappelijke ontwikkelingen. In het tweede jaar doe je ook ervaring op in de praktijk tijdens een juniorstage van 8 weken.

Theorieles

Jaar 3: minor en stage

Het derde studiejaar staat in het teken van je minor en je eerste senior stage van 20 weken.

Naast de seniorstage volg je in het derde jaar een minor. Een minor is een keuzeprogramma van 30 studiepunten en duurt een half jaar. Hiermee verbreed of verdiep je je kennis. Je kunt een minor binnen of buiten de HvA volgen. Afhankelijk van de minor kies je voor verbreding of verdieping. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de minor Zorgtechnologie, minor Kinderen of minor Arbeid en Gezondheid. Er zijn ook Engelstalige minoren: bijvoorbeeld Global Health

Jaar 4: afstuderen

Het laatste studiejaar staat in het teken van afstuderen. Je maakt een bachelor thesis groepsopdracht met een innovatie-opdracht en loopt je laatste grote stage waarmee je aantoont op hbo-niveau te werken.

De bachelor thesis in jaar 4 is vergelijkbaar met het schrijven van een scriptie. Je doet hiervoor bijvoorbeeld literatuuronderzoek, maar je thesis kan ook andere vormen hebben. Je ontwikkelt bijvoorbeeld een beweegprogramma voor kinderen met overgewicht voor een fysiotherapiepraktijk. Kijk voor meer voorbeeld van beroepsopdrachten in de kennisbank.hva.nl(opent in nieuw venster).