Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Ben jij de flexibele, ondernemende bedrijfseconoom van de toekomst? Ga je net zo goed om met verandering en technologie als met mensen en cijfers? Ben je een scherpe analyticus die het verhaal achter de cijfers leest en dat vertaalt naar een glashelder advies op managementniveau? Die finance professional word je bij de Nederlandstalige voltijdopleiding Finance & Control. Finance, your future?

Bezoek de open dag

Bekijk hier het filmpje waarin Monica je alles vertelt over de opleiding Finance & Control / Bedrijfseconomie aan de HvA.

Begin jij na de zomer met Finance & Control? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

Tijdens de opleiding is er ruim aandacht voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Als eerstejaarsstudent krijg je een coach en een studentmentor die je met praktische zaken kan helpen. Het persoonlijk contact tussen jou en je medestudenten en onze docenten staat voorop.

Jaar 1

In het 1e jaar van de opleiding maak je kennis met het economische werkveld en de financiële wereld. Je ontdekt wat er bij het werk van een finance professional komt kijken en waar jij goed in bent.

Jaar 2

In het 2e jaar verdiep je je bedrijfseconomische kennis. Je richt je op kosten en opbrengsten, de financiële bedrijfsadministratie, het opstellen van een jaarrekening, fiscale aangiftes en het maken van een investeringsplan.

Jaar 3

In het 3e jaar volg je een minor (keuzeprogramma) van een half jaar die aansluit bij je ambities en die je kennis verbreedt of verdiept. Daarnaast loop je een half jaar stage in Nederland of in het buitenland via een van de 126 internationale partnerinstituten van de HvA.

Jaar 4

Je sluit de opleiding af met een relevante afstudeeropdracht binnen een van de kerngebieden bij een bedrijf in binnen- of buitenland.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma. Daarnaast gelden er aanvullende eisen voor deze opleiding.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij deze opleiding heb je minimaal 15 contacturen per week in het 1e jaar. Daarnaast besteed je ongeveer 25 uur per week aan projecten, onderzoek en opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en andere kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met ongeveer € 550 per jaar voor boeken, readers en studiematerialen.

Lees meer over studiekosten

Waarom Finance & Control aan de HvA?

  • Met deze opleiding ken jij de laatste inzichten uit de financieel-economische sector: alles komt aan bod over FinTech start-ups, crypto currencies, blockchain, kunstmatige intelligentie, big data, robotisering, internationalisering en nieuwe regelgeving.
  • We bereiden je voor op de praktijk. Je gaat samen met de klant en andere professionals in een multidisciplinair team aan de slag met complexe vraagstukken uit het werkveld.
Waarom deze opleiding?

Voor wie

  • Je bent goed in wiskunde en economie.
  • Je bent nieuwsgierig.
  • Je wilt weten hoe je bedrijfseconomische informatie vastlegt, analyseert en beoordeelt.