Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Oud-student Kim Schneider aan het woord

Kim Schneider - Blockchainspecialist bij de Rabobank.

Kim Schneider is blockchainspecialist bij de Rabobank. Met hard werken, doorzetten en een klein beetje geluk zit ze nu helemaal op haar plek.

Kim Schneider liep tijdens het derde jaar Finance & Control aan de HvA een half jaar stage bij een accountantskantoor. ‘Een goede learning. Daar kwam ik erachter dat ik geen accountant wilde worden. Maar ik heb wel een goede basis kunnen leggen: hoe steken jaarcijfers in elkaar en hoe staat een onderneming er écht voor.’ Haar afstudeeropdracht doet ze bij de Rabobank. Ze gaat er vervolgens aan de slag als accountmanager mkb.

Blockchain bij Rabo

‘Sinds januari 2020 ben ik blockchainspecialist bij Rabobank. Deze afdeling is 5 jaar geleden opgezet om blockchain te onderzoeken en wat de impact daarvan op de bank gaat zijn. We hebben veel trainingen gegeven aan collega’s: wat is het, wat kun je ermee? De collega’s weten ons nu te vinden voor advies. Bij een nieuw product of een nieuwe usercase, komen ze bij ons langs om te kijken of blockchaintechnologie er geschikt voor is. Daarnaast kijken we naar het verdienmodel van banken en de impact van blockchaintechnologie daarop. Ook DNB en de ECB zijn hier volop mee bezig.’

Wat is de beste tip die je voor anderen?

‘Geloof in jezelf. Geloof in waar jouw hart sneller van gaat kloppen. En durf. Durf dat te doen. Al is het maar door in de avonduren extra kennis op te doen. Je weet het pas als je het gaat doen: als je er iets over leert, of als je een dagje meedraait of een maand op een afdeling waarvan je echt denkt: dit is interessant. Vraag het. Doen!’

Dit interview is een samenvatting. Lees het hele interview op de website van Controllers Magazine(opent in nieuw venster).