Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studieprogramma

Bij Communicatie deeltijd (CO) ga je aan de slag met een uniek onderwijsprogramma: stones. Binnen het stones-onderwijs stippel jij je eigen studieroute uit in samenwerking met de opleiding Creative Business deeltijd (CB). Het onderwijsprogramma is daarmee geschikt voor uiteenlopende studenten die wél eenzelfde doel voor ogen hebben: hun talenten ontwikkelen op het gebied van communicatie en media.

Studieroutekaart

Het curriculum bestaat uit modules van 15 en 30 studiepunten, werkplekleren en het afstuderen. Tijdens de vierjarige opleiding heb je een coach die je begeleidt en met jou meedenkt op jouw studieroute. Iedere stone draagt bij aan jouw ontwikkeling op het gebied van kennis, vaardigheden, reflectie en onderzoek. Stippel het zelf uit met behulp van onze studieroutekaart.

Jaar 1

In het 1e jaar maak je kennis met de basis van het communicatievak en de wijze waarop media ingezet kan worden om een verhaal met impact te vertellen. Je volgt 4 stones: wij zijn onze verhalen, de kracht van merken, creatie met innovatie en hoe media ons beïnvloeden.

Jaar 2

In het tweede jaar volg je een flexibel studieprogramma waarbij jij je eigen leerroute uitstippelt. Jouw studiecoach helpt bij het maken van keuzes in je leerroute. Jouw ontwikkeling op je werkplek wordt getoetst in een assessment. Benieuwd naar de stones in het tweede jaar? Check de studieroutekaart waar je ook per stone een explainer video kan doorklikken.

Jaar 3

Je definitieve leerroute wordt nu goed zichtbaar. In het derde jaar kies jij een stone of minor die bij jouw interesse past. Denk bijvoorbeeld aan interne communicatie of corporate communicatie. Benieuwd naar de stones in het derde jaar? Check de studieroutekaart waar je ook per stone een explainer video kan doorklikken.

Jaar 4

Tijdens het laatste studiejaar haal je nog een keer het allerbeste uit jezelf. Je toont je kennis, kunde en talent in het onderwerp dat het beste bij jou past! Benieuwd hoe het laatste jaar eruit ziet? Check de studieroutekaart.

Titel en diploma

Na het afronden van de bacheloropleiding Communicatie ontvang je het diploma Communicatie en mag je de titel Bachelor of Arts voeren.

Internationaal

Je kunt ervoor kiezen je minor in het buitenland te doen. We hebben een internationaal netwerk dat je kan helpen om in het buitenland een minor te volgen. Onze studenten gaan bijvoorbeeld naar Zweden, Spanje, Australië, Verenigde Staten, België of Denemarken. Bekijk hier de buitenlandse universiteiten waar CO-CB mee samenwerkt. Kijk hier voor het complete minorenaanbod