Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Vind jouw focus met Communicatie deeltijd (CO). Verhalen brengen mensen in beweging. Ze helpen gedrag veranderen. De samenleving verbinden. Merken vernieuwen. Producten vermarkten. De wereld verbeteren. Wil jij weten hoe deze verhalen tot stand komen? Dan is de deeltijdopleiding Communicatie iets voor jou. Word regisseur van alle vormen van communicatie. Van concept tot content, van merk tot netwerk, intern en extern, online en offline. Jij creëert een krachtig verhaal dat impact heeft.

Ontdek of Communicatie deeltijd bij jou past!
Verhalen zijn overal. Bij Communicatie deeltijd leer je hoe je die verhalen regisseert en maakt.

Dit ga je doen

Werk aan jouw carrière binnen het communicatievak. Naast jouw baan leer jij hoe je verhalen tot leven brengt. Je verkent het proces erachter - theorie, strategie en concept- én ontwikkelt praktische skills, zoals beeldbewerking en videoproductie. Je verdiept je in ethische vraagstukken over de digitale wereld en krijgt inzicht in actuele communicatietrends. Nieuwe technologieën zoals VR en AR komen aan bod. Dit alles in wereldstad Amsterdam, het hart van creatief Nederland. Je gaat aan de slag met een uniek onderwijsprogramma: stones.

Waarom Communicatie deeltijd in Amsterdam?
Jaar 1

In het 1e jaar maak je kennis met de basis van het communicatievak en de wijze waarop media ingezet kan worden om een verhaal met impact te vertellen. Je volgt 4 stones: wij zijn onze verhalen, de kracht van merken, creatie met innovatie en hoe media ons beïnvloeden.

Jaar 2

In het tweede jaar volg je een flexibel studieprogramma waarbij jij je eigen leerroute uitstippelt. Jouw studiecoach helpt bij het maken van keuzes in je leerroute. Jouw ontwikkeling op je werkplek wordt getoetst in een assessment.

Jaar 3

Je definitieve leerroute wordt nu goed zichtbaar. In het derde jaar kies jij een stone of minor die bij jouw interesse past. Denk bijvoorbeeld aan interne communicatie of corporate communicatie.

Jaar 4

Tijdens het laatste studiejaar haal je nog een keer het allerbeste uit jezelf. Je toont je kennis, kunde en talent in het onderwerp dat het beste bij jou past!

Bekijk het volledige studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Voor deze opleiding heb je een havo-, vwo-, of mbo 4-diploma nodig. Ook heb je toegang tot een bedrijf of organisatie waar je de opdrachten van de opleiding kunt uitvoeren. Je neemt ervaring mee, bent grondig, nieuwsgierig en creatief. En je bent beschikbaar op vrijdagen voor les.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

8 uur les, 40 uur totaal

Je hebt elke vrijdag minimaal 8 uur contacttijd. Daarnaast besteed je circa 20 uur aan zelfstudie en kun je aantonen dat je 12 uur per week professionele taken uitvoert.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en andere kosten

Naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld moet je rekening houden met ongeveer € 400 per jaar voor boeken, readers en vakmaterialen. Houd ook rekening met de aanschaf van een laptop.

Lees meer over studiekosten

Waarom Communicatie deeltijd aan de HvA?

  • We werken nauw samen met de opleiding Creative Business. Zoek je dus een deeltijdstudie Communicatie die ook aspecten van media in zich heeft, dan ben je bij ons aan het juiste adres.
  • Je hebt keuzevrijheid en flexibiliteit in het samenstellen van je curriculum. Zodat jij je opleiding en baan kunt combineren. Dit in Amsterdam: het hart van creatief Nederland.
  • De opleiding heeft een persoonlijke, kleinschalige benadering. Daarbij krijg jij les van docenten uit de beroepspraktijk.

Voor wie?

  • Je werkt ongeveer 24-32 uur met communicatietaken in jouw functie, of creëert hier mogelijkheden voor.
  • Je bent proactief en zelfstandig en je ziet de opleiding als mogelijkheid tot professionaliserings- of omscholingstraject.
  • Je bent 20+ en op zoek naar een netwerk van werkende leeftijdsgenoten.