Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studielast

Bij deze opleiding heb je gemiddeld 8 uur per week contacttijd en besteed je in het eerste jaar circa 20 uur aan zelfstudie en 12 uur aan overige taken.

Contacttijd

Het onderwijs bestaat uit kennisverwerving, het aanleren van vaardigheden en ontwikkelen van (zelf)reflectie en onderzoeksvaardigheden. Dit ontwikkel je via verschillende onderwijsvormen. De contacttijd is ongeveer 8 uur per week. Vrijdag is de vaste lesdag voor deeltijd.

Zelfstudie

Naast de contacttijd waarin je ook werkt aan een beroepsproduct, besteed je circa 20 uur aan zelfstudie. Je maakt opdrachten en bereidt je lessen voor.

We gaan ervan uit dat je op je werkplek gemiddeld 12 uur per week taken uitvoert op het gebied van bijvoorbeeld klantcontact, (schriftelijke) communicatie, projectmanagement, financiële administratie, adviesvaardigheden of andere professionele vaardigheden. Twijfel je of je huidige baan past bij deze studie? Neem dan contact op met de coördinator van de opleiding, Thomas van Aalten t.van.aalten@hva.nl.

In het eerste studiejaar sturen de docenten zowel op de inhoud als op de manier waarop je leert. Daarna wordt er steeds meer een beroep gedaan op je zelfstandigheid.

Bindend studieadvies (BSA)

Per studiejaar kun je 60 studiepunten halen. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd. Haal je in jaar 1 van de opleiding minder dan 45 studiepunten? Dan ontvang je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt met de opleiding. Met je studiecoach of studiebegeleider bespreek je dan of je bij een andere opleiding beter op je plek bent.

Lees meer over studiepunten, studielast en studieadvies