Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Bestuurskunde

Haal meer uit je opleiding

Wil je graag extra uitdaging? Kies er dan voor om een gedeelte van je studie in het buitenland te volgen. Of volg een extra module over een onderwerp dat je interessant vindt.

Bestuurskunde internationaal

Tijdens je opleiding kun je je ook op internationaal niveau ontwikkelen. De grootstedelijke vraagstukken waar de opleiding Bestuurskunde zich op richt, doen zich ook voor in vergelijkbare regio’s in het buitenland.

Er is steeds meer internationale samenwerking tussen overheden op het gebied van grootstedelijke vraagstukken. Als bestuurskundige is het belangrijk om deel te nemen aan internationale discussies en bekend te zijn met internationale ontwikkelingen.

Stage, minor en afstuderen in het buitenland

De opleiding Bestuurskunde stimuleert en ondersteunt het volgen van een deel van het studieprogramma in het buitenland. We hebben contacten met verschillende hogescholen binnen en buiten Europa.

In het derde jaar kun je een internationale stage lopen en een minor in het buitenland volgen. Oslo, Boedapest en Istanboel zijn bijvoorbeeld populaire steden om een half jaar een minor te volgen. Daarnaast kun je in het vierde jaar een afstudeeropdracht in het buitenland uitvoeren.

Honoursonderwijs

Is er een onderwerp dat je interessant vindt? Verbreed of verdiep je kennis door het volgen van een Honours (Talent) Module. Je ontmoet studenten van andere opleidingen, je werkt samen en komt tot nieuwe inzichten. Kies uit het ruime aanbod van modules zoals Filosofie van de Liefde, Media en Publieksbeïnvloeding of een studiereis New York.

In het eerste jaar van de opleiding kun je kiezen uit verschillende Honours Talent Modules van 3 of meer studiepunten. Vanaf het tweede tot en met het vierde jaar van je opleiding kan je deelnemen aan de Honours Modules: intensieve modules van 5 studiepunten of meer. Rond je een module succesvol af, dan komt het resultaat ook op je diploma. Behaal je minimaal 15 punten dan krijg je ook een Honours-aantekening op je diploma. 

Meer weten over het honoursprogramma? Neem dan contact met ons op: honours-fmr@hva.nl.

Welke interesses heeft een bestuurskundestudent? Tanya vertelt.