Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Jaar 2, 3 en 4

In het tweede jaar start de hoofdfase van de opleiding. De laatste twee jaar geef je een persoonlijke invulling aan je studie. Je kiest je minor, loopt stage en maakt je afstudeeropdracht.

Jaar 2

In het tweede jaar van je opleiding krijg je nog meer inzicht in onder andere marketing en strategie, procesmanagement, informatiemanagement, financiën en recht. Het studieprogramma van het tweede jaar ziet er zo uit: 

STUDIEPROGRAMMA BEDRIJFSKUNDE* SEMESTER 1 EN 2, JAAR 2
  • Ethisch Handelen
  • Finance and Accounting
  • Gedrag in Organisatie
  • Informatiemanagament
  • Project Business Operations
  • Project Management van Strategie
  • Bedrijfsrecht
  • Business Skills
  • Keuzevakken

* Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend.

Jaar 3

In de laatste 2 jaar geef je een meer persoonlijke invulling aan je opleiding. Je loopt stage bij een organisatie van jouw keuze en je volgt een minor.

Stage in binnen- of buitenland?

Je stage is een belangrijke kennismaking met het bedrijfsleven. Misschien loop je wel stage bij Rabobank, ING of bij Heineken. Een stage in de non-profit sector of bij de overheid kan natuurlijk ook, bijvoorbeeld bij de gemeentes Amsterdam of Zaandam. Wil je ervaren hoe het is om in het buitenland te werken, dan kun je zowel in jaar 3 (stage, minor) als in jaar 4 (afstuderen) naar het buitenland. 

Verdiepen of verbreden met een minor

In het derde jaar volg je gedurende een semester een minor. Dit is een keuzeprogramma van een half jaar. Kies een minor die aansluit bij je ambities, binnen of buiten je vakgebied. Voorbeelden van minoren zijn Inspirerend Leiderschap, Psychologie van Leren Veranderen in Organisaties of Business Excellence. De minor kan je volgen aan de HvA, maar ook aan een andere hogeschool in binnen- of buitenland. Je kunt een minor van 30 ECTS (studiepunten) volgen of twee minoren van ieder 15 ECTS. Bij bepaalde minoren kunnen instapvoorwaarden zijn. 

Jaar 4

Nadat je je in het vierde studiejaar hebt verdiept in je beroepsmogelijkheden, rond je je studie af met een afstudeeropdracht. Dat is een opdracht van of bij een organisatie naar keuze. Samen met de opdrachtgever formuleer je een probleemstelling die je onderzoekt en toepasbaar maakt voor de praktijk van de opdrachtgever. De afstudeeropdracht is je visitekaartje bij je sollicitatie.

Bekijk de video en kies de opleiding die bij je past.

Stages
Haal meer uit je opleiding
Studievereniging Nostro
(opent in nieuw venster)
Lees meer over de vakken en projecten in de studiegids
(opent in nieuw venster)