Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

De logistieke wereld is sterk in beweging. We shoppen veel online en de bezorging moet steeds sneller en duurzamer. Korte doorlooptijden, lagere voorraden en minder CO2-uitstoot worden belangrijker. Daarom leer je tijdens de 2-jarige Associate degree Logistiek hoe je productie en distributie efficiënter en duurzamer maakt.

Schrijf je in
Video: Loop een dagje mee met Sam, eerstejaars student Ad Logistiek.

Begin jij na de zomer met Ad Logistiek? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

Met de opleiding Ad Logistiek leer je hoe je aan de hand van data en ervaringen uit het werkveld (internationale) logistieke processen plant en verbetert. Je leert hoe je de distributie van goederen plant, de ideale voorraadhoogtes creëert en goed leiding geeft.

Video: Ontdek Ad Logistiek.
Jaar 1

In jaar 1 maak je kennis met logistiek. Je leert over de verschillende deelgebieden en werkt in de rol van planner aan een (internationale) distributieplanning. Een docent begeleidt je hierbij. Je maakt opdrachten en leert over voorraadbeheer. Zo ga je met behulp van software aan de slag met het verbeteren van een bestaande voorraadsituatie.

Jaar 2

In jaar 2 richt je je op het aansturen van logistieke processen. Eén dag per week krijg je les op de HvA. De overige dagen loop je stage bij een bedrijf waar je werkt aan het verbeteren van logistieke (deel)processen. Je laat zien dat je proactief processen kunt aansturen. Je houdt daarbij rekening met de belangen van het management en van overige betrokkenen in de supply chain. Tot slot verbeter je de logistieke planning voor een reële opdrachtgever.

Bekijk het studieprogramma

Wat is een Associate degree?

Met een Associate degree (Ad) haal je in 2 jaar een hbo-diploma. Praktijkgericht met veel begeleiding en met actuele praktijkopdrachten van bedrijven in en om Amsterdam.

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een mbo 4-, havo- of vwo-diploma. Ben je 21 jaar of ouder en voldoe je niet aan de juiste vooropleiding? Dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

In jaar 1 heb je wekelijks 24 contacturen op de HvA. Daarnaast besteed je ongeveer 16 uur per week aan projecten, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen. Dit is ongeveer 400 euro per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Ad Logistiek aan de HvA?

  • Kleine praktijkgerichte opleiding. Je werkt in kleine groepen samen aan opdrachten en projecten onder persoonlijke begeleiding van docenten. In het eerste jaar heeft iedere groep (community) een vaste coach.
  • Je gaat studeren in een modern gebouw op de Amstelcampus (in het centrum van Amsterdam). Al in het tweede jaar werk je het grootste deel van je tijd bij een echt bedrijf. Je gaat dan nog 1 dag per week naar de HvA en de overige dagen loop je stage.
  • Je hebt geen tentamens; je wordt beoordeeld op je leerproces en de producten. Dit kan bijvoorbeeld een adviesrapport zijn over transportroutes of verschillende presentaties over het de verbetering van het voorraadbeheer bij een bedrijf.
  • Je krijgt een intensieve training in het voorraadbeheerprogramma Slim4 van Slimstock en het routeplanningsprogramma RouteXL. Beide programma's worden veel gebruikt in het werkveld.
  • Vanaf dag één ga je aan de slag voor of bij echte bedrijven. Je leert aan de hand van praktijkopdrachten, projecten en serious games. Zowel individueel als in een groep. Je wordt hierbij ondersteund en begeleid door een vaste groep docenten.