Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Ad Logistiek

Studieprogramma

Tijdens de Ad Logistiek combineer je theorie met praktijk. Je maakt kennis met bedrijven en organisaties in en rondom Amsterdam. Lees meer over wat je leert en doet in jaar 1 en 2.

Tijdens het 2-jarige studieprogramma doe je brede kennis op over het vakgebied. De opleiding is ontwikkeld in samenwerking met logistieke bedrijven en organisaties. Tijdens je opleiding werk je daarom veel aan opdrachten die rechtstreeks uit de praktijk komen. Zo vergroot je direct je netwerk in de regio. Daarnaast volg je colleges en neem je deel aan werkgroepen. Je krijgt regelmatig feedback van medestudenten, docenten en de praktijkbegeleider op de werkplek. Zo leer je hoe jij je werk kunt bijstellen om tot een beter resultaat te komen.

Jaar 1

In het eerste jaar maak je kennis met de logistiek. Je doet een brede kennis op over de verschillende deelgebieden. Je werkt onder begeleiding van de docent in de rol van planner aan een (internationale) distributieplanning. Je doet, door middel van het uitvoeren van oefenopdrachten, kennis op over voorraadbeheer en je werkt met behulp van software aan een grotere opdracht, waarbij jou gevraagd wordt om een bestaande voorraadsituatie te verbeteren.

In het laatste deel van het eerste jaar leer je aan de hand van data en signalen uit een simulatie hoe je knelpunten in de processen kunt herkennen en hoe je deze op een gestructureerde manier kunt oplossen of voorkomen. Daarnaast sta je in het eerste jaar stil bij jouw eigen ambities en weet je wat je wil doen om jezelf tot een logistiek professional te ontwikkelen.

Jaar 2

In het tweede jaar richt je je op het aansturen van logistieke processen. Je gaat stage lopen bij een bedrijf, waar je werkt aan het verbeteren van logistieke (deel)processen. Je laat hierbij zien dat je proactief processen kan aansturen. Je houdt daarbij rekening met de belangen van het management en met de belangen van overige betrokkenen in de supply chain. In het volgende blok begin je aan het afstudeerprogramma. Je verbetert de logistieke planning voor een reële opdrachtgever. Je maakt daarbij een afweging tussen servicegerichtheid, kosten en duurzaamheid.

Het laatste blok bestaat uit vrije keuzeruimte, die je in overleg met je studieloopbaanbegeleider, naar eigen keuze kunt invullen met bijvoorbeeld keuzemodules, verdiepende opdrachten of een mini-minor. Tot slot ga je aan de slag met je afstudeeropdracht: een praktijkopdracht waarin je al het geleerde gaat toepassen op een probleem in een bestaand bedrijf. 

Titel en diploma

Na het afronden van de opleiding ontvang je het diploma Logistiek en mag je de titel Associate Degree voeren. Je kunt dan direct aan de slag, of je kunt er voor kiezen om verder te studeren.

Hoeveel tijd kost de Ad Logistiek per week?
Vraag de beknopte opleidingsflyer aan
(opent in nieuw venster)