Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Wat zijn de studiekosten?

Op deze pagina vind je meer informatie over collegegeld, studiefinanciering en aanvullende studiekosten voor boeken, readers en vakmaterialen bij de ALO.

Collegegeld

De collegegeldtarieven worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. Het wettelijk collegegeldtarief voor studiejaar 2024-2025 bedraagt € 2.530. Dit bedrag kan verschillen afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. 

De halvering van het collegegeld voor studenten van lerarenopleidingen wordt vanaf het studiejaar 2024-2025 (per 1 september 2024) stopgezet. Meer informatie vind je op de website van de Rijksoverheid(opent in nieuw venster).

Passessie op de ALO voor basispakket sportkleding- en materiaal
Overige kosten ALO
StudiejaarWaarvoorKosten
Tijdens toelatingMedische keuring sportarts€ 125
1 (bij start stage)Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)+/- € 40
1 Basispakket sportkleding- en materiaal€ 600
1Boeken€ 800
2 Boeken€ 450
3Boeken€ 350
4 Boeken< € 200

Wat kost studeren?

Houd naast collegegeld en studiematerialen rekening met kosten voor bijvoorbeeld levensonderhoud en verzekeringen. Wil je weten met welke kosten je allemaal rekening moet houden? Lees het Nibud Studentonderzoek(opent in nieuw venster).

Studiefinanciering

Studiefinanciering bestaat uit verschillende onderdelen zoals basisbeurs, aanvullende beurs, rentedragende lening, studentenreisproduct en collegegeldkrediet (alleen voor hbo en universiteit). Je bepaalt zelf welke onderdelen je aanvraagt. Kijk op de website van DUO voor meer informatie(opent in nieuw venster).