Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Academie voor Lichamelijke Opvoeding (ALO)

Wat zijn de studiekosten?

Op deze pagina vind je meer informatie over collegegeld, studievoorschot en studiekosten voor boeken, readers en vakmaterialen bij de ALO.

Collegegeld

De collegegeldtarieven worden ieder jaar opnieuw vastgesteld. Het wettelijk collegegeldtarief voor studiejaar 2022-2023 bedraagt € 2.209. Dit bedrag kan verschillen afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden. Check daarom de collegegeldmeter(opent in nieuw venster)

Start je voor het eerst met een opleiding aan het hbo of de universiteit? Dan betaal je de helft van het collegegeld. Voor het studiejaar 2022-2023 bedraagt het wettelijk verlaagd collegegeld € 1.104. Alle voorwaarden vind je op de website van de Rijksoverheid(opent in nieuw venster).

Overige kosten ALO
StudiejaarWaarvoorKosten
Tijdens toelatingMedische keuring sportarts€ 125
1 (bij start stage)Verklaring Omtrent Gedrag (VOG)+/- € 40
Basispakket sportkleding- en materiaal€ 600
1Boeken€ 800
Boeken€ 450
3Boeken€ 350
Boeken< dan € 200

Wat kost studeren?

Houd naast collegegeld en studiematerialen rekening met kosten voor bijvoorbeeld levensonderhoud en verzekeringen. Wil je weten met welke kosten je allemaal rekening moet houden? Lees het Nibud Studentonderzoek(opent in nieuw venster).

Studievoorschot

Voor het financieren van je opleiding kun je een lening afsluiten bij de Rijksoverheid. Kijk voor meer informatie over dit studievoorschot op de DUO-website(opent in nieuw venster). Heb je vragen over bijvoorbeeld aanvullende beurs, ov-kaart, rente of het terugbetalen van je lening? Neem dan contact met op met DUO(opent in nieuw venster).