Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Master Legal Management

De master Legal Management duurt twee jaar en is opgebouwd uit vier semesters. Tijdens de opleiding volgt u een juridisch keuzevak aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

In de eerste drie semesters volgt u colleges op het gebied van management en organisatie van juridische diensten en processen, en ontwikkelt u uw onderzoekvaardigheden. U krijgt trainingen in beroepsvaardigheden, zoals Rapporteren en Presenteren. Tevens heeft u intervisie en individuele gesprekken met uw studiecoach. Het vierde semester staat in het teken van het afstuderen.

Studiereis

In het derde semester staat een studiereis op het programma. Ter inspiratie bezoeken we organisaties die laten zien hoe zij juridische diensten of processen inrichten en organiseren. Zoals een vooruitstrevend advocatenkantoor, een merkenbureau en het Legal Tech Lab aan de Universiteit van Helsinki. De reis duurt drie tot vier dagen en maakt u samen met uw groep en een docent.

Praktijkonderzoek

Na het succesvol afronden van de eerste drie semesters, verricht u in het vierde semester een afsluitend onderzoek. Dit onderzoek voert u uit buiten uw eigen, directe beroepspraktijk. Het resultaat ervan draagt bij aan de verbetering van een situatie op het gebied van de organisatie en inrichting van juridische diensten en/of complexe juridische processen.

Studievorm

In de opleiding worden werkcolleges afgewisseld met trainingen, intervisie, individuele gesprekken met een studiecoach en het afsluitende praktijkonderzoek.

Vrijstelling

Als u eerder een juridische master op universitair niveau heeft behaald, krijgt u mogelijk vrijstelling voor het juridische keuzevak bij de Vrije Universiteit Amsterdam.

In de Studiegids vindt u meer informatie over de vakken.

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 15 oktober 2019