Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Human Resource Management

Door praktijkgericht onderwijs leer je van alles over werving en selectie, loopbaanbeleid, functievervulling, uitstroom van medewerkers en data-analyse. Je toetst je kennis in gesimuleerde en reële situaties. Binnen elk studiejaar kom je in contact met een verscheidenheid aan HRM’ers uit het bedrijfsleven die betrokken zijn bij het onderwijs: als gastdocent, opdrachtgever, consultant of namens een stagebedrijf.

Bij werkcolleges zit je in een groep van ongeveer 25 studenten. Intensievere werkvormen zoals trainingen volg je in groepjes van 12 à13 studenten. Bij intervisie en projectonderwijs werk je samen met 5 à 6 studenten.

Belangrijke vakken 

Arbeidsrecht, Strategisch HRM, HR Onderzoek, HR Data, Performance (prestatie)management, vitaliteit en verzuim, werving en selectie, reorganisatie en ontslag, duurzame inzetbaarheid, veranderen, leren en ontwikkelen (van organisaties), bedrijfskundig HRM. Je leert ook over de nieuwste trends op HRM-gebied en krijgt ondersteunende vaardigheidstrainingen in het voeren van allerlei soorten gesprekken. Daarnaast is studie(loopbaan)-begeleiding geïntegreerd in het programma, passend bij de fase waarin je je tijdens de opleiding bevindt.

Voor ambitieuze studenten die extra uitdaging willen, is er een aanvullend onderwijsprogramma in de vorm van Honoursonderwijs.

In de Studiegids vind je meer informatie over je vakken.

Kom meer te weten over Honoursonderwijs. 

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 18 juli 2018