Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Human Resource Management Deeltijd

De vierjarige deeltijdopleiding Human Resource Management is opgebouwd uit acht semesters. De beroepspraktijk en het ontwikkelen van competenties - twee belangrijke uitgangspunten - lopen als een rode draad door de gehele opleiding.

Studieopbouw

De opleiding is opgebouwd uit thema's met de duur van een half jaar (semesters) of van 10 weken (blokken). De twee belangrijkste uitgangspunten bij deze deeltijdopleiding zijn het ontwikkelen van competenties en de beroepspraktijk. Alles wat je leert tijdens de opleiding kun je direct toepassen op je werkplek.

Sneller door je studie?

Er zijn mogelijkheden om je studie te versnellen. Misschien kun je je (ruime) relevante werkervaring op hbo-niveau verzilveren of kom je mogelijk in aanmerking voor een vrijstelling.

De beroepspraktijk centraal: vandaag leren, morgen doen

De deeltijdopleiding Human Resource Management is een beroepsgerichte opleiding. Elk semester richt zich op een kerntaak uit de beroepspraktijk. Je krijgt les van vakkundige docenten uit het bedrijfsleven. Zij leren je hoe je beleidsadviezen opstelt, HRM-verbeterplannen maakt en personeelsgesprekken voert. De kennis die je opdoet, kun je direct toepassen op je werkplek. Je werkgroep (klas) bestaat gemiddeld uit 20 studenten.

Competentiegericht onderwijs

Wil je succesvol zijn in een hbo-functie, dan heb je ook professionele vaardigheden nodig. Denk aan resultaatgerichtheid, innovatievermogen, samenwerken of ondernemend gedrag. Gedurende je opleiding ontwikkel je elf skills. Dat gebeurt niet alleen tijdens colleges, workshops en projecten. Maar ook op je werkplek en privé ben je hiermee bezig.

Wil je meer weten over het studieprogramma? Lees dan hieronder verder en/of meld je aan voor een open dag.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 30 juni 2020
Mieke de Meijer - Deeltijdstudent HRM

Een deeltijdstudie is een goede stok achter de deur om scherp en actueel te blijven tijdens je carrière

Lees verder