Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Engineering in deeltijd studeren betekent het volgen van een moderne hbo-opleiding gecombineerd met het toepassen van het geleerde in de eigen werkomgeving. Je studeert in deeltijd. Daardoor kun je het geleerde gelijk in de praktijk brengen op je werk. Het studieprogramma ondersteunt je hierbij. Een aanzienlijk deel van je studiepunten haal je namelijk met Werkend Leren. Hierin reflecteer je op wat je geleerd hebt en hoe je dat in jouw werkpraktijk hebt gebruikt.

De eerste twee jaar zijn gelijk opgebouwd, in vier semesters van een half jaar. Elk semester heeft een thema, bijvoorbeeld Research & Analysis of Design & Development. Je volgt een paar basisvakken, van wiskunde en bedrijfskunde tot aan operations management en systematische innovatie. Ook volg je een keuzevak in business of mechanical engineering. Het project sluit aan op de basis- en keuzevakken en op het thema van het semester. Je werkt het project uit op je eigen werk.

De volgende drie semesters, in het derde en vierde jaar, verdiep jij je steeds meer in jouw vakgebied. Je maakt nu een keuze voor Mechanical Engineering of Business Engineering. Je leert over machineonderdelen en sterkteleer, of over financieel management en operational excellence. Je kunt je keuze een half jaar uitstellen en je kennis eerst nog verbreden of verdiepen met een minor. Met Werkend Leren blijf je de relatie leggen met je werkpraktijk. In het laatste half jaar laat je met je afstudeeropdracht zien hoe jij jezelf hebt ontwikkeld tot een breed inzetbare hbo-engineer.

Hoe je studieprogramma precies is ingevuld, hangt af van je keuzevakken en je afstudeerrichting. Daarover lees je meer in de Studiegids.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 10 juli 2019