Hogeschool van Amsterdam

Studieprogramma

Studeer je Engineering in deeltijd, dan volg je een moderne hbo-opleiding en pas je het geleerde meteen toe in je eigen werkomgeving. Het studieprogramma ondersteunt je hierbij, want een aanzienlijk deel van je studiepunten haal je met Werkend Leren. Je reflecteert op wat je geleerd hebt en hoe je dat in je werkpraktijk hebt gebruikt.

Jaar 1 en 2

De eerste twee jaar volg je vier thematische semesters van een half jaar, bijvoorbeeld over Research & Analysis of Design & Development.

Je volgt een aantal basisvakken, van wiskunde en bedrijfskunde tot aan operations management en systematische innovatie. Ook volg je een keuzevak in business of mechanical engineering.

Het project sluit aan op de basis- en keuzevakken en op het thema van het semester. Je werkt het project uit op je eigen werk.

Jaar 3 en 4

In de volgende drie semesters verdiep je je verder in je vakgebied. Je maakt een keuze voor:

  • Mechanical Engineering
  • Business Engineering.

Je leert over machineonderdelen en sterkteleer, of over financieel management en operational excellence.

Je kunt je keuze een half jaar uitstellen en je kennis eerst nog verbreden of verdiepen met een minor.

Met Werkend Leren blijf je de relatie leggen met je werkpraktijk. In het laatste half jaar laat je met je afstudeeropdracht zien hoe jij jezelf hebt ontwikkeld tot een breed inzetbare hbo-engineer.

De inrichting van je studieprogramma hangt af van je keuzevakken en je afstudeerrichting. Daarover lees je meer in de Studiegids.

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 8 oktober 2019
Stanley Jonkman - Vijfdejaars deeltijdstudent

Meer inzicht in de bedrijfsprocessen betekent meer inzicht in de gevolgen van jouw acties.

Lees verder