Werken en Studeren | HvA Deeltijd Business & Economie

Veelgestelde vragen

Je hebt je voorgenomen een deeltijdopleiding of -cursus te gaan volgen. Goed idee! Maar wat kost dat en wie betaalt dat? Waar volg je eigenlijk de opleiding of cursus? Wanneer volg je colleges? En hoe zit het met persoonlijke begeleiding? Lees hier de antwoorden op deze en andere veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

Wat kost de opleiding mij?

Voor een opleiding of cursus betaal je collegegeld. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie wordt je collegegeld berekend. Wil je weten wat de hoogte van het collegegeld voor jou is, maak dan gebruik van de collegegeldmeter.

Halvering collegegeld

Heb je nog niet eerder een bacheloropleiding gevolgd? Mogelijk kom je dan in aanmerking voor halvering van het collegegeld in het eerste jaar. Bekijk de voorwaarden op de website van de Rijksoverheid.

Overige kosten

Naast het collegegeld moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en andere benodigdheden. Deze bedragen circa €500,- per jaar. Bij dit bedrag komen geen extra kosten voor o.a. inschrijving, tentamens, toetsen, assessments of coaching.

Welke financiële regelingen zijn er?

Er zijn tal van mogelijkheden om jouw deeltijdstudie (deels) of cursus te financieren, zoals het levenlanglerenkrediet en de scholingsvoucher. Zo is er per 1 maart 2022 de STAP-regeling en misschien betaalt je werkgever wel (mee). Lees verder

Hoeveel tijd kost een deeltijdopleiding of -cursus?

Dat hangt er vanaf welke cursus of opleiding je gaat volgen. Je kan al een cursus volgen van enkele weken. Maar ook een deeltijdopleiding van vier jaar. Naast de gemiddeld zes uur college per week, heb je 14 tot 20 uur nodig om alleen of met medestudenten te werken aan projecten en onderzoeken, opdrachten, lesvoorbereiding en zelfstudie.

Collegedagen

Een voordeel van onze deeltijdopleiding is dat je per semester kunt kiezen op welke dagen je college volgt: of op dinsdag- en donderdagavond (18:40 - 22:00 uur) of op zaterdag (10:00 - 17:00 uur).

Verschillende startmomenten

Per jaar kun je op verschillende momenten starten met een deeltijdopleiding of een cursus. Je kunt twee keer per jaar, in februari en september, starten met een deeltijdopleiding. De startmomenten van cursussen varieren door het jaar heen. De actuele startdata staan bij de desbetreffende cursus vermeld. Bekijk het totaal cursusaanbod.

Heeft de leslocatie een restaurant?

Op de locatie waar je colleges volgt, kun je gebruikmaken van het restaurant voor een kop thee of koffie, lunch, avondeten.

Is de leslocatie goed bereikbaar met de auto en OV?

Ja, de leslocatie Business Campus is zowel met de auto, fiets als het OV goed bereikbaar. Je kunt op loopafstand op straat parkeren (betaald) of in de parkeergarage onder de leslocatie (betaald). Bekijk hier het adres en routebeschrijving.

Krijg ik een erkend diploma of certificaat?

Jazeker, als je een cursus of module van een deeltijdopleiding met succes hebt afgerond, dan ontvang je een officieel HvA-certificaat en bijbehorende studiepunten. Heb je een deeltijdopleiding in zijn geheel met goed gevolg afgerond, dan heb je je bachelor gehaald en ontvang je een door de overheid erkend hbo-diploma.

Is er begeleiding vanuit de opleiding?

Ongeacht de opleiding of cursus die je volgt, dagen we je uit om je te ontwikkelen tot een hoogopgeleide professional met een actuele set aan kennis en professionele vaardigheden. Dat doen we met persoonlijke aandacht en goede begeleiding.

Kan ik een opleiding stilzetten als ik even geen tijd heb?

Ja dat kan. Elke studie kun je pauzeren als dat nodig is en weer vervolgen als dat voor jou weer mogelijk is.

Krijg ik college van mensen uit de praktijk?

Ja, onze docenten zijn niet alleen didactisch sterk en deskundig, ze nemen bovendien een flinke dosis praktijkervaring mee.

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 11 juli 2023