Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De cursus in het kort

Bij de arbeidsrelatie tussen een organisatie en een medewerker is er sprake van een uitruil van verrichte inspanningen en een beloning. Tijdens de cursus Waardevolle Arbeidsrelaties leer je hoe organisaties én medewerkers komen tot een passende uitruil en wat de belangrijkste factoren zijn die hierop invloed hebben.

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)

Programma

In deze cursus wordt relevante theorie over waardevolle arbeidsrelaties behandeld. Daarnaast breng je in kaart hoe de eigen organisatie een bijdrage levert aan gemotiveerde medewerkers. Ook vergroot je je onderzoeks- en gespreksvaardigheden en verbind je alle nieuw opgedane inzichten aan je eigen professionaliteit.

Leerdoelen
  • Inzicht in de psychologische arbeidsrelatie.
  • Inzicht in de economische arbeidsrelatie.
  • Inzicht in de juridische arbeidsrelatie.
  • De vaardigheid om in kaart te brengen hoe het er met de arbeidsrelaties in je eigen organisatie voor staat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het vormgeven van de arbeidsrelatie op het vlak van compensation en benefits (functiehuizen, arbeidsvoorwaarden en arbeidsomstandigheden), de psychologische arbeidsrelatie (motivatie, het psychologisch contract, waardering, betrokkenheid) of het beheer van arbeidsrelaties (cao’s, flexibiliteit en individuele overeenkomsten).

Doelgroep

Iedereen die meer wil weten over hoe je als organisatie waardevolle arbeidsrelaties kan vormgeven.

Cursusdagen

De cursus start op dinsdag 3 september 2024. De colleges zijn op dinsdag- en donderdagavond van 18:40 - 22:00. De cursus duurt tien weken, waarvan zeven weken college. De overige weken gebruik je voor toetsen, het inleveren van opdrachten en feedback.

Kosten

Je betaalt ongeveer € 150,- voor studieboeken.

Toelating

Dit is een cursus op hbo-niveau. Je hebt minimaal een mbo 4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig. Ervaring in het werkveld HRM is handig. Een passende werkomgeving is nodig voor het uitvoeren van de opdrachten.

Tijdsinvestering

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren.

Groepsgrootte

Je volgt de cursus samen met circa 25 - 30 studenten van de deeltijdopleidingen HRM, Bedrijfskunde, Commerciële Economie of Finance & Control. Deeltijdstudenten zijn professionals met een baan in het vakgebied.

Wat levert deze cursus jou op?

  • HvA-certificaat hbo-niveau.
  • Eersteklas vakkennis, direct toepasbaar.
  • Zichtbaar impact in je huidige werk.
  • Sterke professionele competenties.
  • Sterk community netwerk.

Heb je een vraag?

Neem contact op met

Inhoudelijke vragen
Cursusverantwoordelijke, Ruud Laan
r.j.p.laan@hva.nl(opent in nieuw venster)
Neem telefonisch contact op

Ben je een HvA-student?

cursisten lopen trap op

Ben je HvA- student en heb je interesse in de cursus Waardevolle Arbeidsrelaties? Je schrijft je niet in via deze cursuspagina maar vindt de informatie op de pagina over het minoraanbod.

Alle minoren van de HvA
(opent in nieuw venster)