Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De cursus in het kort

De werkende bevolking is de laatste jaren qua samenstelling sterk veranderd. Door de flexibilisering in arbeid zijn er nu naar schatting 1 miljoen ZZP’ers. Mede ingegeven door de economische crisis en de pandemie van de afgelopen jaren waarin veel mensen met goede skills en competenties werkeloos waren geraakt en veel moeite hadden weer terug in het arbeidsproces te komen. Een rol als ZZP’er bood dan, soms noodgedwongen, een oplossing.

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)

Programma

Deze cursus is zo gemaakt dat er een laboratoriumsituatie gecreëerd wordt waar dat mogelijk is. Een start-up incubatie dus eigenlijk. Met mentoren, begeleiders en specialistische masterclasses die je helpen om je entrepreneurship te ontwikkelen, stimuleren en te ervaren. De cursus Oriëntatie op Eigen Onderneming, die aan deze cursus voorafgaat, brengt je van een idee, naar een concept. In deze cursus werk je dit concept uit naar een Creatie.

Inhoud cursus:

De cursus bestaat uit drie onderdelen:

 • EO4 PvA en Onderzoek Week 1-2 5 5EC
 • EO5 Masterclasses Verdieping Week 3-5 5 5EC
  • Analyse en onderzoek
  • Strategie en Business
  • Financiële verantwoording
 • EO6 Creatie en concept Week 6-9 5 5EC

Na het voltooien van de cursus kun je:

 1. Kennis en begrippen van ondernemerschap, innovatie en new business herkennen;
 2. Oordelen over claims uit het ondernemerschap;
 3. Toepassen van ideemanagement en conceptontwikkeling;
 4. Toepassen en organiseren expert onderzoek.

Voor deze cursus kun je STAP-budget aanvragen.

Doelgroep

Voor startende ondernemers die al operationeel zijn met hun onderneming en vooral een businessplan willen maken dat ervoor kan zorgen dat ze in een versnelling raken om er een goed inkomen uit te halen en de behoefte in de markt meer en beter te benutten.

Cursusdagen

Dinsdag / Donderdag

Kosten

Het college- en examengeld bedraagt €1400. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer €50.

Toelating

Deze cursus is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig. Aan deze cursus gaat de cursus Oriëntatie op Eigen Onderneming aan vooraf. Het volgen van die cursus is dan ook een vereiste voor het volgende van deze cursus. In overleg met de cursusverantwoordelijke kan hiervan afgeweken worden.

Tijdsinvestering

De cursus start op dinsdagavond 16 april 2024. De colleges zijn op dinsdag- en donderdagavond van 18.40 – 22.00 uur. De cursus duurt 10 weken, waarvan 7 weken college. De overige weken worden gebruikt voor toetsing, inleveren opdrachten en feedback. De studiebelasting is gemiddeld 15-20 uur per week inclusief college-uren.

Groepsgrootte

Je volgt de cursus samen met een klas van circa 25 - 30 studenten van de deeltijdopleiding HRM, Bedrijfskunde, Commerciële Economie of Finance & Control. Deeltijdstudenten zijn professionals met een baan in het vakgebied.

Wat levert deze cursus jou op?

 • HvA-certificaat
 • Eersteklas vakkennis
 • Zichtbaar impact in je huidige werk
 • Sterke professionele competenties
 • Sterk community netwerk

Heb je een vraag?

Mail ons je vraag

cursusverantwoordelijke Kim Bastiaanssen
k.bastiaanssen@hva.nl(opent in nieuw venster)

Wil je verder studeren?

cursisten tijdens les in klaslokaal

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk ook eens onze deeltijd bacheloropleiding Commerciële Economie. De cursus Verdieping Eigen Onderneming is hier onderdeel van. Als je deze cursus succesvol hebt afgerond, krijg je hier vrijstelling voor.

Ga naar deeltijd Commerciële Economie

Ben je een HvA-student?

cursisten lopen trap op

Ben je HvA student en heb je interesse in de cursus verdieping eigen onderneming? Je schrijft je niet in via deze cursuspagina maar vindt de informatie op de pagina over het minoraanbod.

Alle minoren van de HvA
(opent in nieuw venster)