Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De cursus in het kort

In de cursus Veranderen ga je aan de slag met veranderingsvraagstukken. De insteek van de cursus is het zelf verkennen van veranderingstheorieën, veranderingsmodellen en veranderingstechnieken.

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)

De cursus die start in november 2023 is al vol. Wilt u deze cursus graag volgen? Het volgende startmoment is 16 april 2024.

Programma

Op basis van een gedegen onderzoek naar je veranderingsvraagstuk van je eigen organisatie en externe organisatie maak je een passende analyse. Nadat je deze analyse gemaakt hebt ga je een meervoudige diagnose doen om tot een veranderstrategie te komen en daarbij passende interventies. Daarnaast ontwerp je implementatieplan om je veranderdoel(en) te bereiken. Hierin hebben we ook aandacht voor de borgingsaspecten die relevant zijn om een verandering te laten slagen. Je krijgt ook een verandervraagstuk van een externe opdrachtgever (bijvoorbeeld: Heineken, HEMA, Starbucks) waar je in een klein team van medestudenten mee aan de gang gaat. Met hetzelfde team organiseer je een masterclass over veranderingsmanagement voor al je medestudenten.

Inhoud cursus:

Binnen deze cursus voer je diverse opdrachten uit:

  • Veranderplan. Je presenteert de bevindingen aan de externe opdrachtgever.
  • Portfolio. Een reflectieverslag en mini-veranderplan van de eigen organisatie.

 

Leeruitkomst 1

Je bent in staat om een verandervraagstuk te analyseren en meervoudig te diagnosticeren, aan de hand van modellen, technieken en theorieën van verandermanagement. Je kunt, op basis van de theorie, een veranderstrategie en passende interventies ontwerpen en beargumenteren, rekening houdend met de in- en externe context.

 

Leeruitkomst 2

Je bent in staat om je eigen beroepsmatig handelen te analyseren, te evalueren en daarop te reflecteren aan de hand van de aangereikte kaders.

Doelgroep

Werkende professionals waarin verandervraagstukken een belangrijk onderdeel zijn van het werk.

Cursusdagen

De cursus kent meerdere startmomenten. Per november 2023 start de cursus op dinsdagavond 14 november 2023 of op zaterdag 18 november, afhankelijk van je dagdeelkeuze. Per april 2024 start de cursus op dinsdagavond 16 april 2024 of zaterdag 20 april 2024, afhankelijk van je dagdeelkeuze. De colleges zijn op dinsdag- en donderdagavond van 18.40 – 22.00 uur of op zaterdag van 10.00 – 17.00 uur.

Kosten

Het college- en examengeld bedraagt €1400. De kosten voor studieboeken bedragen ongeveer €40.

Toelating

Deze cursus is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig.

Tijdsinvestering

De cursus duurt tien weken waarvan acht weken colleges. De overige weken worden gebruikt voor toetsing, inleveren van de opdrachten en feedback. De studiebelasting is gemiddeld 15-20 uur per week inclusief college-uren.

Groepsgrootte

Je volgt de cursus samen met een klas van circa 25 - 30 studenten van de deeltijdopleiding HRM, Bedrijfskunde, Commerciële Economie of Finance & Control. Deeltijdstudenten zijn professionals met een baan in het vakgebied.

Wat levert deze cursus jou op?

  • HvA-certificaat
  • Eersteklas vakkennis
  • Zichtbaar impact in je huidige werk
  • Sterke professionele competenties
  • Sterk community netwerk

Heb je een vraag?

Mail ons je vraag

cursusverantwoordelijke Merit Kuppers:
m.m.kuppers@hva.nl(opent in nieuw venster)
Praktische informatie en aanvragen STAP aanmeldbewijs
contractonderwijs.fbe@hva.nl(opent in nieuw venster)

Wil je verder studeren?

cursisten tijdens les in klaslokaal

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk ook eens onze deeltijd bacheloropleiding Bedrijfskunde. De cursus Veranderen is hier onderdeel van. Als je deze cursus succesvol hebt afgerond, krijg je hier vrijstelling voor.

Ga naar Deeltijd Bedrijfskunde

Ben je een HvA-student?

cursisten lopen trap op

Ben je HvA student en heb je interesse in de cursus Adviseren? Je schrijft je niet in via deze cursuspagina maar vindt de informatie op de pagina over het minoraanbod.

Alle minoren van de HvA
(opent in nieuw venster)