Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De cursus in het kort

In deze cursus krijg je inzicht in wat strategisch HRM inhoudt, wat de functie van HR is binnen de bedrijfsvoering van een organisatie en hoe je HR en de HR-processen strategisch, tactisch en operationeel goed positioneert binnen een organisatie.

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)

Deze cursus is helaas vol. Het volgende startmoment is 6 februari 2024

Programma

Tijdens de cursus onderzoek je de toekomstbestendigheid van het HR-beleid binnen jouw organisatie. Je kijkt naar de uitkomsten voor de ambities van je organisatie bij een ongewijzigd strategisch HR-beleid. Daarnaast onderzoek je welke mogelijke aanpassingen bijdragen aan het realiseren van de ambities van de organisatie. Over de verschillen breng je een adviesrapport uit waarin je ook jouw visie beschrijft over de manier waarop HR in jouw organisatie bijdraagt aan de organisatiedoelen.

Inhoud
Redenerend vanuit de strategie van de organisatie en de impact van ontwikkelingen buiten de organisatie leer je een HR-strategie te ontwikkelen die aansluit bij de structuur, cultuur en ambities van de organisatie. Vervolgens leer je hoe je die verbindt aan een strategisch personeelsplan. Tot slot breng je een advies uit over hoe je HR strategisch het best positioneert in jouw organisatie. Je gaat aan de slag met het analyseren van de positie en inrichting van de HR-functie binnen de organisatie en het in kaart brengen van de behoefte aan personeel. Je bekijkt deze zaken zowel vanuit je rol als onderzoeker als vanuit jezelf. Wat je er zelf van vindt en wie je wilt zijn als HR-professional. Wat is er nodig in de organisatie? Hoe vertaal je dit naar je professionele rol? Welke kennis heb je nodig, welke vaardigheden en welke houding neem je aan? Wat heb je zelf in te brengen in de organisatie?

Doelgroep

Professionals die werken of zich ontwikkelen binnen HR. Voor professionals die de essentie van hun vak beter willen overzien en verbinden aan eigen waarden, eigen positie, positie van HR in de organisatie en aan organisatiedoelen.

Cursusdagen

De cursus start op dinsdag 6 februari 2024. De colleges zijn op dinsdag- en donderdagavond van 18:40 - 22:00 . De cursus duurt 10 weken, waarvan 7 weken college.

Kosten

Het college- en examengeld is € 1.400. Je betaalt ongeveer € 250 à €300,- voor studieboeken.

Toelating

Deze cursus is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo 4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig. De cursus is ontwikkeld voor deelnemers die werk en studie combineren.

Tijdsinvestering

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren.

Groepsgrootte

Je volgt de cursus samen met circa 25 - 30 studenten van de deeltijdopleidingen HRM, Bedrijfskunde, Commerciële Economie of Finance & Control. Deeltijdstudenten zijn professionals met een baan in het vakgebied.

Wat levert deze cursus jou op?

  • HvA-certificaat hbo-niveau.
  • Eersteklas vakkennis, direct toepasbaar.
  • Zichtbaar impact in je huidige werk.
  • Sterke professionele competenties.
  • Sterk community netwerk.

Heb je een vraag?

Neem contact op

Inhoudelijke vragen
Aïcha Qotit, cursusverantwoordelijke
a.qotit@hva.nl(opent in nieuw venster)
Praktische informatie en aanvragen STAP aanmeldbewijs
contractonderwijs.fbe@hva.nl(opent in nieuw venster)
Telefonisch contact opnemen

Wil je nog verder studeren?

cursisten tijdens les in klaslokaal

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk ook eens onze deeltijd bacheloropleiding Human Resource Management. De cursus Strategisch HRM is hier onderdeel van. Als je deze cursus succesvol hebt afgerond, krijg je hier vrijstelling voor.

Ga naar Human Resource Management

Ben je een HvA-student?

cursisten lopen trap op

Ben je HvA- student en heb je interesse in de cursus Strategisch HRM? Je schrijft je niet in via deze cursuspagina maar vindt de informatie op de pagina over het minoraanbod.

Alle minoren van de HvA
(opent in nieuw venster)