Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De cursus in het kort

Tijdens de cursus Strategie leer je over de strategische uitdagingen voor organisaties en vooral wat intern nodig is om de strategische intenties te realiseren. Hoe jij een bijdrage kan leveren aan het toekomstbestendig maken van de organisatie. Je gaat in deze cursus je kennis vergroten over strategie en het verder ontwikkelen van je vaardigheden op het gebied van strategische executie.

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)

Programma

Het realiseren van de strategische intenties van de organisatie staat centraal. Dus niet zo zeer het formuleren van de strategie, maar de uitvoering ervan. Immers, een goede strategie levert voordelen op voor de organisatie, maar alleen als die ook succesvol ten uitvoer wordt gebracht. We gaan je vragen na te denken over wat jij vindt van de strategische intenties van jouw organisatie en om hier een eigen visie op te formuleren. Daarnaast vragen we je te gaan kijken naar de mate waarin jouw organisatie in staat is om de voor de organisatie geformuleerde strategische intenties te realiseren.

Inhoud cursus

We leiden je langs verschillende thema’s, zoals:

•     Wat is eigenlijk strategie?

•     Welke manieren van kijken naar strategie zijn er?

•     Hoe kom je tot een eigen visie over de strategische intenties van de organisatie?

•     Hoe maak je een diagnose van de mate waarin strategische intenties worden gerealiseerd.

Je werkt hier zelfstandig en met je medestudenten. De docent zal je hierbij begeleiden en de opgedane kennis aanvullen met theorie en ervaringen uit de praktijk.

  • Leeruitkomst 1: Je betoogt, op basis van jouw visie op toekomstbestendig organiseren, welke strategische dilemma's jij in de organisatie ziet en wat je daarvan vindt.  
  • Leeruitkomst 2: Je analyseert in hoeverre de organisatie in staat is om de strategische intenties te realiseren. 

Jij versterkt zowel jouw kennis over strategie als aan de ontwikkeling van jouw strategisch sensitieve houding en de vaardigheden, die hierbij horen.

Doelgroep

Professionals op minimaal HBO-niveau, die hun kennis op het gebied van strategie en executie willen vergroten.

Cursusdagen

De cursus start op dinsdag 16 april 2024 of op zaterdag 20 april 2024 en duurt 10 weken. De colleges zijn op dinsdag- en donderdagavond van 18.40 – 22.00 uur of op zaterdag van 10:00 - 16:40 uur.

Kosten

€ 1.400,00 + ong. € 50,00 aan studieboeken/literatuur

Toelating

Deze cursus is op HBO-niveau. Daarom heb je minimaal een MBO-4-, havo- of vwo-diploma en enige jaren werkervaring nodig. Een relevante baan een raakvlakken met het vakgebied strategie is noodzakelijk omdat de opdrachten een relatie leggen met je werkomgeving.

Tijdsinvestering

De studiebelasting is gemiddeld ca. 20 uur per week.

Groepsgrootte

Je volgt de cursus samen met een klas van circa 25 - 30 studenten van de deeltijdopleiding HRM, Bedrijfskunde, Commerciële Economie of Finance & Control. Deeltijdstudenten zijn professionals met een baan in het vakgebied.

Wat levert deze cursus je op?

  • HvA-certificaat
  • Eersteklas vakkennis
  • Zichtbaar impact in je huidige werk
  • Sterke professionele competenties
  • Sterk community netwerk

Meer informatie?

Mail ons je vraag

Inhoudelijke vragen
Peter Buis, cursusverantwoordelijke
p.j.buis@hva.nl(opent in nieuw venster)

Wil je verder studeren?

cursisten tijdens les in klaslokaal

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk ook eens onze deeltijd bacheloropleiding Bedrijfskunde. De cursus Strategie is hier een onderdeel van. Als je deze cursus succesvol hebt afgerond, krijg je hier vrijstelling voor

Ga naar Deeltijd Bedrijfskunde