Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De cursus in het kort

De HvA biedt met Start voor de Klas! een startmodule van de lerarenopleiding voor kandidaat zij-instromers in het tweedegraadsgebied. Je kunt starten met een module van de lerarenopleiding, waarmee we je ondersteunen tijdens de eerste periode voor de klas.

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)
docent geeft les in de klas

Programma

Heb je een school gevonden waar je les gaat geven in het schoolvak van jouw keuze? Met Start voor de Klas! ondersteunen wij jou tijdens de eerste periode voor de klas. Aan de hand van de pedagogische en didactische aangereikte vaardigheden, kun je het geleerde direct in jouw onderwijspraktijk toepassen. Ook bieden we ondersteuning bij wat jou als toekomstig zij-instromer bij de HvA te wachten staat, waarbij je kunt denken aan een startbijeenkomst en een begeleidingsbijeenkomst ter voorbereiding op het geschiktheidsonderzoek van het zij-instroom traject. De opdrachten (eindproducten) uit de startmodule kunnen tevens als bewijs dienen bij de pedagogische en vakdidactische bekwaamheid uit het portfolio voor het geschiktheidsonderzoek. Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat dat je kunt inzetten wanneer je met de opleiding of het Zij-instroom in Beroep traject start.

Extra mogelijkheden

Daarnaast is het mogelijk om extra losse modules in te kopen bij de opleiding van jouw keuze:

Doelgroep

Je bent een startende leraar in het tweedegraadsgebied (vmbo, havo/vwo onderbouw of op het mbo). Je start in februari of in september bij de lerarenopleiding met een deeltijdstudie of zij-instroom traject.

Cursusdagen

De cursus start in september en februari op woensdag na 15:00 uur.

Kosten

De kosten bedragen € 3.070,-.

Toelating

Je kunt de module Start voor de Klas volgen als je begonnen bent als leraar op een school in het tweedegraadsgebied, maar nog niet met de lerarenopleiding. Tijdens het volgen van de module is het belangrijk dat je lesgeeft, zodat je de opdrachten in de praktijk kunt uitvoeren. Voor de toelatingseisen voor het geschiktheidsonderzoek van het Zij-instroom in Beroep (ZiB) – Leraar Voortgezet Onderwijs – Scholingstraject, klik op de link hieronder.

Ga naar ZiB - Leraar Voortgezet Onderwijs

Tijdsinvestering

De duur van de cursus is 10 weken. De omvang van de module is 10 ECTS.

Groepsgrootte

De groepsgrootte varieert; je sluit aan bij groepen studenten van de HvA. Samen leer je in een groep met gelijkgestemden. Je hebt kennis van je vak, maar nog niet van het docentschap.

Heb je een vraag?

Neem dan contact met ons op

Neem bij inhoudelijke vragen contact op met Ieke Egas Reparaz
i.m.egas.reparaz@hva.nl(opent in nieuw venster)
Neem bij administratieve vragen contact op met het Onderwijsbureau
onderwijsbureau-foo@hva.nl(opent in nieuw venster)