Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De cursus in het kort

Wat heeft jouw organisatie nodig om succesvol talent te werven en te behouden? De behoefte aan personeel, het aantrekken van talent, het evalueren en selecteren hiervan en het onboarden van dit talent staat centraal in de cursus Recruitment en Onboarding. Vertrekpunt hierbij is de employee journey.

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)

Programma

Je brengt samen met medecursisten in een projectteam een onderbouwd advies uit aan een opdrachtgever met een recruitment- en/of onboardingsvraagstuk. Daarom leer je eerst de vraag van de opdrachtgever goed in kaart te brengen met behulp van HR-methodes. Daarna ga je samen met het projectteam aan de slag met het onderzoeken van het vraagstuk en het uitbrengen van een advies. Afhankelijk van het vraagstuk ga je bijvoorbeeld aan de slag met doelgroepenanalyse, arbeidsmarktanalyse, organisatiebranding, personal branding, effectieve en innovatieve wervingsmethoden, betrouwbare selectiemethoden en het onboardingstraject met oog voor de ‘candidate experience’. Je presenteert met jouw projecteam het advies aan het einde van de cursus aan de opdrachtgever.

Persoonlijke professionele ontwikkeling
Naast deze inhoudelijke ontwikkeling is er in de cursus ook aandacht voor jouw persoonlijke professionele ontwikkeling. Je denkt na over je ontwikkeldoelen en reflecteert op je beroepsmatig handelen in de opdrachten binnen deze cursus. Je ontvangt feedback van zowel je medecursisten, je docent en de opdrachtgever. Dit helpt je om als professional gericht en met een gedegen basis van kennis en (zelf)inzicht een bijdrage te leveren aan recruitment en/of onboardingsprocessen in een organisatie.

Doelgroep

De cursus is voor iedereen die verder wil met recruitment- of onboardingsvraagstukken. Je wisselt kennis en ervaring uit, leert met elkaar en van de docent en levert je toegevoegde waarde voor de opdrachtgever.

Cursusdagen

De cursus start op zaterdag 19 april 2024. Colleges zijn op zaterdag van 10:00-16:30. De cursus duurt 10 weken, waarvan 7 weken college. De overige weken gebruik je voor toetsen, het inleveren van opdrachten en feedback.

Kosten

Het college- en examengeld is € 1.400. Daarnaast betaal je ongeveer € 125,- voor studieboeken.

Toelating

Deze cursus is op hbo-niveau. Daarom heb je minimaal een mbo 4-, havo- of vwo-diploma en een aantal jaar werkervaring nodig. Enige ervaring in het werkveld van Human Resource Management is handig voor het volgen van deze cursus.

Tijdsinvestering

De studiebelasting is gemiddeld 16 tot 20 uur per week inclusief college-uren (ongeveer 6 uur per week).

Groepsgrootte

Je volgt de cursus samen met circa 25 - 30 studenten van de deeltijdopleidingen HRM, Bedrijfskunde, Commerciële Economie of Finance & Control. Deeltijdstudenten zijn professionals met een baan in het vakgebied.

Wat levert deze cursus jou op?

  • HvA-certificaat hbo-niveau.
  • Eersteklas vakkennis, direct toepasbaar.
  • Zichtbaar impact in je huidige werk.
  • Sterke professionele competenties.
  • Sterk community netwerk.

Heb je een vraag?

Neem contact op

Inhoudelijke vragen
Myrke Nieweg, Curriculummanager van de HR-opleiding
m.nieweg@hva.nl(opent in nieuw venster)

Ben je een HvA-student?

cursisten lopen trap op

Ben je HvA- student en heb je interesse in de cursus Recruitment en onboarding? Je schrijft je niet in via deze cursuspagina maar vindt de informatie op de pagina over het minoraanbod.

Alle minoren van de HvA
(opent in nieuw venster)