Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina
Cursus

De cursus in het kort

Steeds vaker gaan mensen met psychische en psychosociale klachten naar de huisarts. Deze mensen hebben passende ondersteuning en begeleiding nodig van generalistische professionals die huisartsen hierbij helpen. Daarom ontwikkelde de Hogeschool van Amsterdam samen met SUPPOHRT de leergang Praktijkondersteuner Huisarts-Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ).

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)

Programma

Tijdens de leergang staat de verbinding tussen theorie en praktijk centraal. Je krijgt de kennis en vaardigheden aangereikt die nodig zijn om in de huisartsenpraktijk zorginhoudelijke ondersteuning te bieden aan alle patiënten met klachten van psychische, psychosociale en psychosomatische aard.

Cursusprogramma

Wij hanteren een interactief didactisch model, waarin de verworven kennis actief wordt verwerkt en gericht is op het toepassen in de praktijk. Vaardigheidstraining is een sterk onderdeel van de leergang. De leergang is opgebouwd met verschillende onderdelen en bestaat in totaal uit 20 bijeenkomsten van 6 klokuren die verspreid worden ingepland over maximaal 8 tot 10 maanden (dit in verband met vakantieweken en herstelweken). De specialisatiemodules ( JEUGD, OUDEREN & SOMATIEK) voor POH-GGZ kunnen ook apart of als nascholing gevolgd worden. De voorwaarden hiervoor is dat je de leergang POH-GGZ volledig hebt afgerond en werkzaam bent als POH-GGZ in de praktijk. 

 

Lees meer over het programma

Doelgroep

Deze post-hbo leergang is direct toegankelijk voor afgestudeerden van bepaalde hbo- en wo-bachelors, met relevante praktijkervaring in de GGZ.

Cursusdagen

De eerstvolgende leergang gaat van start op 27 maart 2023. De leergang bestaat uit 21 lesdagen verspreid over 8 maanden. De cursusdagen vinden wekelijks plaats op maandag tussen 09.00 - 17.00 uur.

Kosten

Deelnemen aan de gehele leergang kost € 4.395. Dit is inclusief onderwijsmateriaal en certificaat. Bij de lessen op locatie ontvang je lunch, koffie en thee.

Toelating

Je hebt een bachelordiploma op hbo- of wo-niveau met kennis en minimaal 2 jaar relevante werkervaring in de GGZ.

Bekijk hier de voorwaarden

Tijdsinvestering

De studiebelasting is ongeveer 14 uur per week, waarvan deels op locatie en deels online. Tijdens de leergang maak je een aantal verplichte voorbereidings- en praktijkopdrachten.

Groepsgrootte

20

Wat levert deze leergang jou op?

  • Na succesvol afronden van deze leergang beschik je over vaardigheden en competenties uit het landelijk functie- en competentieprofiel POH-GGZ.
  • Met het geaccrediteerde certificaat POH-GGZ kun je direct als POH-GGZ in de praktijk aan de slag.
  • Na het behalen van alle resultaten is inschrijving in het landelijke kwaliteitsregister POH-GGZ mogelijk.

Heb je een vraag?

Neem contact op met het team van POH-GGZ