Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

De cursus in het kort

Met deze Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG) Training voor Veldassessoren (basis) rusten we je toe voor de rol van veldassessor. Als een zij-instromende docent het PDG-traject volgt, dan vragen wij het ROC een geschoolde veldassessor te leveren. In samenwerking met een opleidingsassessor van de HvA neemt de veldassessor van het ROC het assessment af waarmee de opleiding wordt afgerond. Na het volgen van deze training kan jij deze taak op je nemen!

Ben je geïnteresseerd? Vul het interesseformulier in en wij sturen je het digitale inschrijfformulier toe
Ga naar het interesseformulier
(opent in nieuw venster)
student maakt aantekeningen aan tafel in de klas

Programma

Om een bekwaam veldassessor te worden, verwerf je in deze training de assessorcompetenties en oefen je met het toepassen van de beoordelingsinstrumenten. Er komen diverse thema’s aan bod, zoals het assessorcompetentieprofiel en het beoordelen van prestaties. Je leert een portfolio te beoordelen, op welke wijze je observeert en bevindingen vastlegt, en hoe je mondeling terugkoppelt aan de assessment-kandidaat. Je oefent met het afnemen van een Criteriumgericht interview en het toepassen van gesprekstechnieken.

Wat je nog meer moet weten
  • Bij voldoende aanwezigheid (80%) en actieve deelname aan de trainingen ontvang je een certificaat. 
  • Ben je al een opgeleide veldassessor? Dan is er een 1-daagse training voor opgeleide veldassessoren die zich willen inwerken als PDG-assessor.
  • Uitgebreide informatie over het PDG-traject kun je nalezen op de cursuspagina over het Pedagogisch Didactisch Getuigschrift.

Doelgroep

Je bent een docent met minimaal 3 jaar leservaring en beschikt over een lesbevoegdheid in het mbo of een aan het PDG gelijkgestelde verklaring van didactische bekwaamheid. Je bent beschikbaar voor de afname van meerdere PDG assessments per jaar.

Cursusdagen

Dagdeel 1: 12 oktober 2023, dagdeel 2: 2 november 2023, dagdeel 3: 16 november 2023, dagdeel 4: 30 november 2023.

Kosten

De kosten bedragen €1425,- per persoon.

Toelating

Je beschikt over een lesbevoegdheid in het mbo of aan het PDG gelijkgestelde verklaring van didactische bekwaamheid.

Tijdsinvestering

De training heeft een omvang van 30 uur en omvat 4 bijeenkomsten en circa 15 uur voor zelfstudie en verwerkingsopdrachten.

Groepsgrootte

De trainingsgroep bestaat uit 6 tot 10 deelnemers en gaat alleen door bij voldoende aanmeldingen. Dit besluit wordt uiterlijk een maand voor de startdatum genomen. Een training op maat is mogelijk bij een minimum van 8 deelnemers.

Heb je een vraag?

Neem contact met ons op

Neem contact op met trainer Jacqueline Brobbel
j.j.brobbel@hva.nl(opent in nieuw venster)
Neem voor overige vragen contact op met het Onderwijsbureau
onderwijsbureau-foo@hva.nl(opent in nieuw venster)
020-599 55 63(opent in nieuw venster)