Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina
Cursus

De cursus in het kort

Hoe zorg je ervoor dat medewerkers tijdens hun werkende leven fysiek en geestelijk gezond blijven functioneren? Dat is het uitgangspunt van duurzame inzetbaarheid (DI). Deze cursus richt zich op de verantwoordelijkheid van de werkgever voor de duurzame inzetbaarheid van de werknemer en de dialoog tussen beiden. Je gaat ermee aan de slag, met aandacht voor je eigen inzetbaarheid, DI binnen je organisatie én je handelen als HR-adviseur of leidinggevende op het gebied van DI.

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)

Programma

In deze cursus werk je onder meer aan de volgende beroepshandelingen: Je verzamelt doelgericht data en analyseert binnen de verschillende domeinen van duurzame inzetbaarheid. Je voert een scan/diagnose uit van de huidige situatie binnen een organisatie op de verschillende domeinen van duurzame inzetbaarheid. Je draagt bij aan het optimaliseren van beleid en mogelijke interventies. Daarnaast kan je een betekenisvolle dialoog voeren op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Je draagt optimaal bij aan de gewenste ontwikkeling van individuele collega-studenten door kennisoverdracht en het geven van feedback en feedforward. Door middel van zelfreflectie kom je tot verdere professionalisering van het eigen handelen als adviseur duurzame inzetbaarheid en/of leidinggevende. En je toont en neemt eigenaarschap van de eigen duurzame inzetbaarheid.

Domeinen van duurzame inzetbaarheid
  • In deze cursus werk je stap voor stap, individueel en in kleine groepen, aan diverse opdrachten binnen de verschillende domeinen van duurzame inzetbaarheid. Deze domeinen zijn:
  • Gezondheid en Vitaliteit: de vitale organisatie & medewerker: Fysieke en Mentale gezondheid, Zingeving en Veerkracht.
  • Flexibiliteit: de bekwame organisatie & medewerker: Kennis & Vaardigheden, Leven lang leren, Leerverandervermogen, Functieverblijfsduur.
  • Mobiliteit: de wendbare organisatie & medewerker: Wendbaarheid, in – en externe mobiliteit, Duurzame loopbaanpaden, Talenten erkennen, herkennen en benutten, Mobiliteit, levensfasen en generaties.
  • De veerkrachtige organisatie & medewerker: Positief werkklimaat, Leiderschap, Eigenaarschap, Dialoog, Betrokkenheid, bevlogenheid en werkgeluk.

Doelgroep

Deze cursus richt zich op voor professionals die werken of zich ontwikkelen binnen het HR-vakgebied. De cursus is ook geschikt voor managers en leidinggevenden.

Cursusdagen

De cursus start op 22 april 2023 op zaterdagen van 10.00 – 16.40 uur. De cursus duurt 10 weken, waarvan 7 weken college. De overige weken gebruik je voor toetsen, het inleveren van opdrachten en feedback.

Kosten

Het college- en examengeld is €1.400,-. Je betaalt ongeveer €50,- voor studieboeken.

Toelating

Deze cursus is op hbo-niveau. Daarom bezit je minimaal een havo-, vwo-, of mbo 4-diploma en heb je een aantal jaar werkervaring. Een passende werkomgeving is nodig om opdrachten uit te voeren uitvoeren.

Tijdsinvestering

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week inclusief college-uren.

Groepsgrootte

Je volgt de cursus samen met een klas van circa 25 - 30 studenten van de deeltijdopleiding HRM, Bedrijfskunde/CE of Finance & Control. Deeltijdstudenten zijn professionals met een baan in het vakgebied.

Wat levert deze cursus jou op?

  • HvA-certificaat hbo-niveau.
  • Eersteklas vakkennis, direct toepasbaar in de praktijk.
  • Zichtbaar impact in je huidige werk.
  • Sterke professionele competenties.
  • Sterk community netwerk.

Heb je een vraag?

Neem contact op

Inhoudelijke vragen
Daphne Rouwenhorst, cursusverantwoordelijke
d.e.rouwenhorst@hva.nl(opent in nieuw venster)

Wil je nog verder studeren?

cursisten tijdens les in klaslokaal

Ga dan voor een waardevol hbo-diploma! Bekijk ook eens onze deeltijd bacheloropleiding Human Resource Management. De cursus Duurzame Inzetbaarheid is hier onderdeel van. Als je deze cursus succesvol hebt afgerond, krijg je hier vrijstelling voor.

Ga naar Human Resource Management

Ben je een HvA-student?

cursisten lopen trap op

Ben je HvA- student en heb je interesse in de cursus Duurzame Inzetbaarheid? Je schrijft je niet in via deze cursuspagina maar vindt de informatie op de pagina over het minoraanbod.

Alle minoren van HvA
(opent in nieuw venster)