The Work Lab

Studentportretten

Oud-studenten van The Work Lab vertellen over hun ervaringen met het uitvoeren van hun onderzoek en wat de toegevoegde waarde was hun deelname aan het afstudeeratelier.

Work Lab Afstudeeratelier, student Sofie

SOFIE TAKÁCS

Ik deed onderzoek bij een grote Amsterdamse zorginstelling naar de toekomst van de zorgsector en prestatieverandering. De zorg zal anders moeten gaan werken om aan de zorgvraag te blijven voldoen. Mijn onderzoek levert kennis op over het meten van toekomstige zorgprestaties en inzicht in de toekomstbestendigheid van een organisatie. Naast kennis uit de theorie heb ik ook gesproken met praktijkconsultatie zorg- en welzijnsmedewerkers om kennis vanuit de praktijk te halen.

Conclusie

Mijn onderzoek heeft bevestigd dat het werken in de zorg echt anders moet en dat we geen tijd meer hebben om dit te laten wachten.

Opbrengst

Een toekomstgericht prestatiemodel speciaal voor de zorg- en welzijnssector om verandering te brengen in het werken en zodoende toekomstbestendig te worden.

Work Lab Afstudeeratelier, student Johan

JOHAN HAGEMAN

Ik heb voor een gerenommeerd organisatieadviesbureau onderzoek gedaan naar de omgevingsdynamiek en de wendbaarheid van vijf teams bij drie verschillende (semi)publieke organisaties. Dit heb ik gedaan door middel van een instrument dat de The Work Lab heeft ontwikkeld: de wendbaarheidsscan. Daarnaast heb ik met alle teams een dialoogsessie gevoerd om de resultaten te duiden.

Conclusie

De hoofdbevindingen zijn dat de omgevingsdynamiek van een team wordt bepaald door de organisatie waarin het zich bevindt én de aard van hun teamtaak. Verder zijn de teams over het algemeen sterk taakgericht en ervaren zij een hoge werkdruk, waardoor de doelgerichtheid lager scoort en zij minder slagkracht hebben bij het doorvoeren van innovaties.

Opbrengst

Het onderzoek heeft voor het management een traject opgeleverd over hoe de wendbaarheidsscan ingezet kan worden in hun organisatie.

Work Lab Afstudeeratelier, student Sanne

SANNE HOMBURG

Van februari t/m juni heb ik stagegelopen bij een publieke organisatie in het team Organisatieadvies. Dit teams stelde mij de vraag of er een methode is om te meten of het organisatieonderdeel nog zo is ingericht dat het aan alle adviesopdrachten kon voldoen. Bij het onderzoek heb ik gebruik gemaakt van traditionele onderzoeksmethodes en design thinking.

Conclusie

Tijdens mijn onderzoek kwam ik erachter dat managers behoefte hebben aan een meetinstrument en het graag zouden gebruiken. Ik heb op basis hiervan een ontwerp voor zo’n instrument gemaakt.

Opbrengst

Een ontwerpscan die de effectiviteit van organisatieonderdelen kan meten. De resultaten van de ontwerpscan worden teruggekoppeld middels een dashboard.

Bekijk ook de videoportretten van studenten Quinne en Mo waarin ze hun leer- en werkervaringen delen rondom hun opdracht bij The Work Lab.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  CAREM 3 oktober 2023