The Work Lab

Hoe brengen we ‘goed werk’ in de praktijk?

Terugblik Work Lab Symposium

9 feb 2024 15:19 | Centre for Economic Transformation

Hoe kun je 'goed werk' concreet maken binnen je organisatie of sector? Wat is de Zelfbeschikkingstheorie en hoe zet je die in? Daarover gingen leidinggevenden, HR-professionals en onderzoekers in gesprek tijdens de conferentie 'Goed Werk' georganiseerd door The Work Lab en het Centre for Economic Transformation van de HvA.

Wat is Goed Werk? Welke kenmerken zijn belangrijk voor goed werkgeverschap? En hoe geef je het vorm binnen je eigen organisatie? Deze en meer onderwerpen kwamen aan de orde in het Goed Werk Symposium van begin november '23.

Sprekers uit het werkveld

Drie interessante sprekers vertelden vanuit hun expertise hoe zij Goed Werk kenmerken toepassen:

  • Jack Stuifbergen - eigenaar Breedweer Bij Breedweer zit Goed Werk tot in de haarvaten van de organisatie. Jack vertelt hoe hij richting geeft aan Goed Werk en welke impact hij hiermee maakt.
  • Freddie van Vessem, student Bedrijfskunde, HvA Freddie deelt haar perspectief op Goed Werk. Als student, maar ook als toekomstig professional. Wat is haar purpose? Hoe kunnen werkgevers hier op inspelen? Hoe ziet de ideale werkplek er uit?
  • Marc-Peter Pijper - people & culture specialist Viisi Marc-Peter laat zien wat goed werk bij Viisi betekent: hoe men gezamenlijk de organisatie ingericht heeft met zelforganiserende teams, zonder managers en met een kristalheldere purpose.

Zelfbeschikkingstheorie

Het 2e deel van de middag was ingeruimd voor de 'Zelfbeschikkingstheorie - Autonomie, Competentie, Verbondenheid'. Daniël van Middelkoop en Marc-Peter Pijper gaven inzicht in hoe je de drie pijlers van de zelfbeschikkingstheorie inzet als verbetertool rondom Goed Werk.

Na het plenaire onderdeel namen de aanwezigen plaats aan de gesprekstafels voor uitwisseling van ervaringen en ideeen rond het thema zelfbeschikkingstheorie. Energie en inspiratie voor verdere verdieping waren het resultaat van deze inhoudelijk brede middag.


Volg ons & neem contact op

Op de hoogte blijven van de activiteiten rond goed werk van The Work Lab?
Volg ons op Linkedin . Wil je meer weten over goed werk of in gesprek over goed werk in jouw organisatie of sector? Neem dan contact op met Floor Timmerman, via 06 211 56 203 of via e-mail.


Bekijk de aftermovie van het symposium

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Meer lezen over goed werk?

The Work Lab publiceerde hierover recent:


Meer over CET

Dit symposium werd mede georganiseerd door het Centre for Economic Transformation (CET): het HvA netwerk van onderzoekers, docenten en studenten die werken aan kennisontwikkeling en innovatie rond economische vraagstukken, samen met bedrijfsleven, maatschappelijke organisaties, overheden, burgers en kennisinstellingen.