Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Benodigde documenten waardering buitenlands diploma - vooropleiding nog niet afgerond

Je ontvangt per e-mail een uitnodiging van de CSA om kopieën van je diploma’s en vooropleidingsgegevens in te dienen voor waardering.

Let op! Deze pagina is voor studenten die hun buitenlandse diploma willen laten waarderen en hun vooropleiding nog niet hebben afgerond. Heb je je vooropleiding wel al afgerond? Klik dan hier om naar de juiste informatie te gaan.

Als je begint met het verzamelen van de benodigde documenten dan heb je het volgende nodig in de vorm van een gecertificeerde kopie:

 • ID, paspoort of verblijfsvergunning die geldig is op het moment dat je start met de HvA-opleiding (geen rijbewijs);
 • als je nog bezig bent met het behalen van je secundair onderwijs stuur dan je vakken- of resultaatoverzicht van het huidige studiejaar (zo recent mogelijk) en minstens 2 voorgaande jaren;
 • beëdigde vertalingen van de hierboven genoemde documenten als deze niet in het Nederlands, Engels, Frans, Afrikaans, Spaans of Duits zijn;
 • een verklaring van je onderwijsinstelling:
  • welke titel/diploma je behaalt;
  • op welke datum je de resultaten en het diploma ontvangt;
  • in welke vakken je examen gaat doen;
  • verwachte resultaten.
 • documenten waarmee je je Engelse of Nederlandse taalniveau aantoont afhankelijk van de voertaal van de gekozen bacheloropleiding.

Aanvullende documenten:

 • Amerikaanse en Canadese onderwijssystemen: originele Official Transcripts. De Amerikaanse of Canadese onderwijsinstelling stuurt deze documenten op jouw verzoek naar de HvA.
 • International Baccalaureate Diploma (IB-Diploma) volg de instructies op de IBO website(opent in nieuw venster) om te zorgen dat je official transcript tijdig behandeld kan worden.
 • Spain: als je nog niet in het bezit bent van het officiële diploma Título de Bachiller overleg dan een betaalbewijs/aanvraagbevestiging van het Ministerie voor het aanvragen van het officiële document van het ministerie. N.B. indien je een aanvraag voor een fast track programma hebt gedaan bij de HvA overleg dan ook een kopie van de officiële resultaten van een van de volgende toelatingsexamens Prueba de Acceso a la Universidad – Selectividad (PAU)/ Evaluación de Bachillerato para el Acceso a la Universidad (EBAU)/ Evaluación para el Acceso a la Universidad (EVAU)).
 • Verenigd Koninkrijk: GCE A/S-Levels:  Graag ontvangen we een gecertificeerde kopie van Provisional Results/Statements of ResultsCandidate Statements of Results from AQA/ Edexcel/ OCR/ WJEC/ Pearson/Cambridge examination boards* in Augustus/September.  
  *Een resultatenoverzicht afgegeven door de school is niet voldoende. Alleen het officiële Statement of Results van de betreffende examencommissie kan verwerkt worden voor een advies onder voorbehoud.

Naar aanleiding van de beoordeling van de overgelegde documenten wordt er een voorlopig advies afgegeven aan de faculteit. Als je aan aanvullende voorwaarden voldoet kan de faculteit een voorlopige inschrijving/acceptatie onder voorbehoud van het voldoen aan de toelatingseisen afgeven (mogelijk gelden voor het programma waarvoor je aangemeld bent nog specifieke toelatingseisen of een selectie). Zodra je in het bezit bent van het officiële diploma en een eindcijferlijst ontvangen we graag een kopie voor her-evaluatie, zodat we een definitief advies over de behaalde vooropleiding aan de faculteit kunnen geven.

Heb je vragen?

Neem dan contact op met de Centrale Studentenadministratie (CSA)

WhatsApp
06 2853 35 46(opent in nieuw venster)
Niet voor bellen of sms