Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Benodigde documenten waardering buitenlands diploma - vooropleiding afgerond

Nadat je je inschrijving in Studielink hebt afgerond, ontvang je van de CSA informatie over de wijze waarop je de waardering in gang zet.

Let op! Deze pagina is voor studenten die hun buitenlandse diploma willen laten waarderen en hun vooropleiding al hebben afgerond. Heb je je vooropleiding nog niet afgerond? Bekijk dan welke documenten je nodigt hebt voor de waardering van een buitenlands diploma.

De volgende documenten in de vorm van een gecertificeerd kopie, stuur je op:

 • ID, paspoort of verblijfsvergunning die geldig is op het moment dat je start met de HvA-opleiding (geen rijbewijs);
 • diploma’s van je vooropleidingen (in originele taal);
 • cijferlijsten / vakkenoverzichten (in originele taal);
 • beëdigde vertalingen van de hierboven genoemde documenten als deze niet in het Nederlands, Engels, Frans, Afrikaans, Spaans of Duits zijn opgesteld;
 • indien van toepassing diplomawaarderingen van andere instellingen, bijv. Nuffic, de Colo, idW of andere instellingen;
 • documenten waarmee je je Engelse of Nederlandse taalniveau aantoont afhankelijk van de voertaal van de gekozen opleiding.

Aanvullende documenten:

 • Kandidaten uit China: Chinese diploma’s inclusief NESO/Nuffic –certificaat met huikao, gaokao or GAT.
 • Amerikaanse en Canadese onderwijssystemen: originele official transcripts. De Amerikaanse of Canadese onderwijsinstelling stuurt deze documenten op jouw verzoek naar de HvA.
 • Kandidaten uit West-Afrika met een certificaat van de West African Examinations Council (WAEC): een scratch card met inlogcode voor www.waecdirect.org voor verificatie doeleinden.
 • Spanje: indien je nog niet in het bezit bent van het officiële diploma Título de Bachiller overleg dan een officieel resultaatoverzicht/transcript en een betaalbewijs van het ministerie voor de aanvraag van het officiële diploma. (Indien je aanmelding voor een Fast Track programme is of voor European School of Physiotherapy, overleg dan naast je diploma ook de officiële resultaten van Prueba de Acceso a la Universidad – Selectividad (PAU)/ Evaluación de Bachillerato para el Acceso a la Universidad (EBAU)/Evaluación para el Acceso a la Universidad (EVAU)).
 • Verenigd Koninkrijk: stuur naast je officiële GCE A/AS-Level certificaten ook je officiële GCSE* certificaten mee.
  *Als je de onderbouw hebt gevolgd binnen een ander onderwijssysteem dan het Britse systeem, stuur dan ook de betreffende certificaten en cijferlijsten mee. 

Heb je vragen?

Neem dan contact op met de Centrale Studentenadministratie (CSA)

WhatsApp
06 2853 35 46(opent in nieuw venster)
Niet voor bellen of sms