Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Amber over haar studievereniging

Student Toegepaste Wiskunde

‘Ik heb best een speciale band met de studievereniging, want ik heb er veel voor mogen doen’

"Aan het begin van mijn opleiding had Toegepaste Wiskunde nog niet officieel een studievereniging. Toen ik hoorde dat een ouderejaars er mee bezig was om er eentje op te richten, ben ik samen met een klasgenootje op hem afgestapt. Met hem en nog een andere student hebben we de studievereniging opgericht. We hebben hard gewerkt en het kostte best veel tijd, maar we hebben ook zoveel geleerd. Het was meer dan de moeite waard. 

Het eerste jaar was ik de vice-voorzitter van de studievereniging. Dat houdt in dat je de voorzitter waar nodig ondersteunt. Aangezien we net begonnen waren, hebben we ervoor gekozen om alles zoveel mogelijk samen te doen."

Leuk om kennis te maken met bedrijven 

"In het tweede jaar was ik de penningmeester van de studievereniging. Samen met de voorzitter zijn we langs verschillende bedrijven gegaan om op die manier sponsoren te regelen. Het was heel leuk om op die manier verschillende bedrijven van binnen te kunnen zien.  

We hebben door de jaren heen verschillende borrels, lezingen en andere activiteiten zoals bowlen en poolen georganiseerd. Hierdoor heb ik heel veel studenten uit alle jaarlagen van de opleiding ontmoet. En niet alleen studenten maar ook docenten van onze opleiding en studenten van andere opleidingen leer je kennen."

Vrienden voor het leven gemaakt 

"Mijn hoogtepunt was het organiseren van een barbecue in het Frankendael Park aan het einde van het schooljaar. Alle jaarlagen waren aanwezig. Ook een aantal docenten kwamen langs. Het was supergezellig.  

Wat heb ik in het kort gehad aan mijn tijd als bestuurslid bij de studievereniging? Ik heb geleerd samen te werken, activiteiten te organiseren en ik heb vrienden voor het leven gemaakt."

- Amber