Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Een opleiding met toekomst

Na de opleiding Toegepaste Wiskunde kun je wiskundige methoden en technieken inzetten bij het oplossen van vraagstukken binnen bedrijven, de overheid of maatschappelijke organisaties. Natuurlijk kun je ook verder studeren.

Jouw toekomstige loopbaan

Toegepaste Wiskunde is theoretisch, analytisch én praktisch. Logisch dat je gewild bent in vele organisaties en in vele bedrijfstakken. Denk aan grote verzekeraars, energiebedrijven, de luchtvaart of retail; overal kun jij jouw wiskundige kennis en techniek inzetten om de juiste beslissingen te nemen. Jouw kennis en kunde is rechtevenredig met je mogelijkheden. Mooi toch?

Lees wat afstudeerders nu doen

Doorstuderen na je opleiding?

Je bachelordiploma Toegepaste Wiskunde biedt een goede basis om verder te studeren. Welke master je kunt doen hangt af van de hogeschool of universiteit waar je de master wilt volgen. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- en schakelprogramma. Na deze opleiding kun je bijvoorbeeld doorstromen naar de master Digital Driven Business van de HvA of een schakelprogramma starten met de master Business Analytics van de VU.

Meer over verder studeren